Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,74 Ft
Euró
389,38 Ft
Font
455,14 Ft
Bitcoin
59,183 $

Heves esőzések és villámárvizek sújtják Párizst, a tömegközlekedés is akadozik

A Météo France több dél-franciaországi megyében is kiadott narancssárga és vörös figyelmeztetést zivatar, valamint árvíz veszélye miatt.

Fotó: Tűzoltó egy vízzel elárasztott utcán a franciaországi Saint Paul de Fenouillet településen 2020. január 22-én, miután a Gloria vihar erős széllel, heves esőzésekkel és jégesőkkel elérte Franciaország déli térségét. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Nem sokkal azután, hogy Franciaországot erőteljes hőhullám sújtotta, kedd este heves esőzések söpörtek végig Párizs utcáin, ennek következtében több metróállomást is elárasztott a víz, amely a csúcsforgalmat is megakasztotta a francia fővárosban.

A hatalmas vihar mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül tört ki, egy óra alatt pedig körülbelül 44 milliméter csapadék esett, miközben az ingázók a metróállomások felé igyekezve próbáltak hazajutni munka után. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Helyi idő szerint 17 óra 45 perctől kezdve legalább 90 percen át szakadt az eső, a 9-es metró vonalán lévő Alma Marceau állomást pedig teljesen lezárták az áradás miatt, majd a RATP párizsi tömegközlekedéssel is foglalkozó vállalat közölte, a forgalom azóta újraindult.

Az RFI beszámolójából kiderül, miszerint a Météo France több dél-franciaországi megyében is kiadott narancssárga és vörös figyelmeztetést zivatar, valamint árvíz veszélye miatt, többek között Aude, Aveyron, Gard és Hérault tartományaiban.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony már kukákat szereltet le Budapesten

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje nem elégedett Budapest köztisztaságával, amiért Karácsony Gergelyt teszi felelőssé.