Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,16 Ft
Euró
400,83 Ft
Font
476,34 Ft
Bitcoin
60,896 $

Egyes ázsiai országokban már második hullámmal számolnak, így vesztegzárakat is kivetettek

Egyre inkább úgy tűnik, hogy számos ázsiai ország a koronavírus-járvány második hullámának kellős közepébe csöppent, látva a hirtelen ismételten emelkedő pályára álló esetszámokat többek között Japánban, Hongkongban és Vietnamban.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Egyre inkább úgy tűnik, hogy számos ázsiai ország a koronavírus-járvány második hullámának kellős közepébe csöppent, látva a hirtelen ismételten emelkedő pályára álló esetszámokat többek között Japánban, Hongkongban és Vietnamban.

Több hónapot követően Kína az egyik legagresszívabb járványkitörésével kell, hogy bajlódjon, egyedül a pekingi Xinfadi piacon történt tömegfertőzés hasonlítható ahhoz, ami a nyugaton található Xinjiang régióban van kibontakozóban. Csak vasárnap 57 új helyi fertőzést regisztráltak, ami március óta a legmagasabb szám. Soron kívül Izrael likvidálta a Hamász gázai kormányának vezetőjét

Ezen felül az észak-keleten található Liaoning tartományban már zsinórban ötödik napja azonosítanak új fertőzötteket, valamint Jilin tartományban május óta szintén először regisztráltak két új koronavírusos esetet.

Hongkongban már azt emlegetik, hogy a harmadik hullám közepén vannak, ismételten naponta átlagosan száz feletti fertőzöttet regisztrálnak a kicsiny városállamban. Várhatóan hétfőn további szigorításokat vezetnek be, köztük az éttermi étkezés betiltását, valamint a kötelező maszkviselést nyilvános helyeken. Ha előbbi mellett döntenek, az először fordulna elő a pandémia kitörése óta.

Japánban a kormány bejelentette, hogy arra kéri a vállalkozókat, illetve munkáltatókat, minél hamarabb vezessenek be a vírus elkerüléséhez létfontosságú intézkedéseket, például a lépcsőzetes műszakokat a munkahelyeken. A kormány tervei között szerepel továbbá, hogy a járvány korai szakaszához hasonló mértékben álljanak vissza az otthoni munkavégzésre, amennyiben ez lehetséges.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/negy-nap-alatt-egymillioval-nott-a-koronavirus-fertozottek-szama-a-vilagon/

Yasutoshi Nishimura gazdasági miniszter elmondása szerint korábban 70-80 százalékkal is vissza tudták szorítani az ingázók arányát, azonban most újra kezd visszatérni a régi szintekre. NIshimura meggyőződése szerint a jelen helyzet ezt nem indokolja, ezért törekedni kell, hogy a munkát telekommunikációs eszközökön keresztül végezzék.

A Japán helyzet azért sem szerencsés, mert nagyon sokáig úgy tűnt, remekül menedzselték a járványt és el tudták kerülni a fertőzések tömegessé válását. Az elmúlt hetekben azonban különböző városi régiókban, például Tokióban rekordmagasságokat öltött a napi új esetszám, ezért már úgy kezelik a helyzetet, mint egy második hullámot.

Vietnamban nemrég jelentették be 80 000 turista evakuálást Danangból, miután három helyi koronavírusos lett. Szingapúrban és Indonéziában szintén regisztrálnak még nagy mennyiségű új fertőzöttet, a fülöp-szigeteki elnök, Rodrigo Duterte pedig kijelentette, meg fogják találni az egyensúlyt a koronavírus és a gazdaság újranyitása között.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/nehany-amerikai-rejtelyes-magokat-kapott-szallitmanykent-kinabol/