Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,43 Ft
Euró
388,56 Ft
Font
453,33 Ft
Bitcoin
63,421 $

Podoljak: Ukrajna katonai stratégiája a „káosz megteremtése”

Az ukrán elnök tanácsadója egy exkluzív interjúban jelentette ki, hogy a következő hónapokban az ukrán erők látványos ellentámadásba lendülnek.

Fotó: MTI/EPA/Maxar Technologies
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mihajlo Podoljak a Guardiannek adott exkluzív interjújában kijelentette, Ukrajna jelenlegi katonai stratégiájának célja, hogy „káoszt teremtsenek”.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója megosztotta, a következő 2-3 hónapban további ellentámadásokra kerülhet sor, hasonlóan a keddi rejtélyes támadásokhoz, melyek egy krími légibázist és egy vasúti csomópontot értek. Soron kívül Kim Dzsongun iránti hűségesküre kötelezték az észak-koreai lakosságot

Noha Ukrajna hivatalosan nem vállalta a felelősséget a napokban intézett támadásokért, Oroszország pedig azt állította, hogy kedden egy tűzeset miatt történtek robbanások a Dzsankoj körzetben található orosz lőszerraktárban, Podoljak „emlékeztetőnek” nevezte a keddi támadásokat.

Az ukrán elnök tanácsadója kijelentette, Ukrajna fegyveres erőinek stratégiája az orosz logisztika, az utánpótlási vonalak, a lőszerraktárak és a katonai infrastruktúra egyéb objektumainak megsemmisítése, mellyel káoszt kívánnak teremteni az orosz hadseregben.

Dobrev Klára Magyar Péter pártjának budapesti indulásáról: én ezért nagyon mérges vagyok

Elmondása szerint a Tisza Párt sikeres ellenzéki polgármesterekre indul rá, és veszélyezteti, hogy a Fidesztől polgármesteri pozíciókat nyerjenek el.