Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

A gazdatüntetés szervezőjét a rendőrök sem érdeklik, akár tiltott területen is vonulna traktorokkal

Szabó Bálint, a gazdatüntetés szervezője határozottan kiáll a demonstráció mellett, és az sem érdekli, hogy a rendőrség máshol jelölte ki a tüntetés helyszínét.

MTI Fotó: Ruprech Judit
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szabó Bálint augusztus 20-ra hirdette meg az országos gazdatüntetést, s annak ellenére is a belvárosba vonulna a traktorokkal, hogy a rendőrség más helyszínt jelölt ki a demonstrációra. A jelenleg független szegedi önkormányzati képviselő, aki korábban a Fidesz támogatását élvezte, de megfordult az MSZP-ben és a DK-ban is, a Facebookon jelentette be, hogy “felvesszük a kesztyűt, nem hátrálunk meg”.

A képviselő ezzel arra utalt, hogy az augusztus 20-ára tervezett országos gazdatüntetés budapesti záróeseményét a rendőrség nem abban a formában hagyta jóvá, ahogyan ők azt eredetileg elképzelték, ezért továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy traktorokkal Budapest belvárosában vonulnak fel, a tűzijáték estéjén elfoglalják a budai és a pesti alsó rakpartot, majd egészen augusztus 31-ig ott is maradjanak a mezőgazdasági gépekkel.

Noha a traktoros gazdatüntetés ellen nem volt kifogása a rendőrségnek, előírásukban kijelentették, hogy “a gyűlés vonulásos részét a KRESZ szabályok maradéktalan betartásával” kell megvalósítaniuk. A budapesti finálé esetében azonban nem voltak ennyire engedékenyek: a rendőrség szerint ugyanis a bejelentés szerinti helyszín megjelölések pontatlanok, az előre egyeztetett időpontban azonban Szabó nem jelent meg a megbeszélésen.

A képviselő azonban ezt nem fogadja el és a Facebookon közzétett videójában kijelentette, ennek ellenére is a belvárosba vonulnak a Parlament és a Lánchíd környékére is, és a traktorok a rakparton maradnak augusztus 31-ig. Meglátása szerint ugyanis a rendőrség és a kormány el akarja lehetetleníteni a gazdatüntetést, ám elárulta, már 1800 gazda jelezte, hogy traktorral és járművekkel érkezne a demonstrációra.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.