Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Orosz hírszerző tiszt: az USA a liberális diktatúra globális felélesztésére törekszik

Elmondása szerint az ország amint veszíteni kezd eredeti hatalmából, az általa irányított Nyugat egyre „agresszívabbá és vakmerőbbé” válik.

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter a Hadsereg-2022 Nemzetközi Katonai és Műszaki Fórum megnyitóünnepségén a kubinkai Patriot katonai kiállítási központban és gyakorlótéren 2022. augusztus 15-én. MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vlagyimir Matvejev vezérezredes, az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SZVR) munkatársa kijelentette, a rendelkezésre álló információk alapján a Fehér Ház a liberális diktatúra globális felélesztésére és megerősítésére törekszik.

„Az amerikai stratégák vagy szabályozzák a multipolaritás kialakulásának tendenciáját, vagy a közelgő anarchia jeleként értelmezik azt. Ez a pragmatikus megközelítés egyrészt nevetséges, másrészt rendkívül veszélyes, amely a világ különböző részein a béke és a stabilitás legfőbb kihívásává vált” – mondta. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Szavai a X. moszkvai nemzetközi biztonsági konferencián hangzottak el, megjegyezve, hogy amint az USA veszít eredeti hatalmából, az általa irányított Nyugat egyre „agresszívabbá és vakmerőbbé” válik – írta a TASS.

A hírszerző tiszt kifejtette, annak érdekében, hogy időt nyerjenek a konszolidációra, valamint az erőik átcsoportosítására, Washington és „szatellitjei” megpróbálnak más országokat és régiókat privatizálni, majd minden „parázsló” vagy régóta fennálló konfliktust feszültséggóccá alakítani.

Mindemellett úgy véli, a jelenlegi körülmények között nem az USA az egyetlen szereplő a nemzetközi kapcsolatokat tekintve, hiszen az országnál „jóval felelősségteljesebb” szereplők is léteznek, akik ha összefognak, képesek ellenállni „az amerikai kalandozásoknak”, majd önállóan megoldani a vitákat.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.