Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,25 Ft
Euró
396,08 Ft
Font
475,32 Ft
Bitcoin
64,829 $

A benzinpánikot kihasználó, üzemanyagkártyás csalás terjed az interneten

A Mol nevével visszaélő képekkel és hirdetéssel próbálják becsapni a potenciális vevőket.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy aljas csalás terjed a Facebookon, ami az emberek hiszékenységét és a benzinpánikot kihasználva próbálja arra biztatni a potenciális áldozatokat, hogy hamis üzemanyagkártyákat vásároljanak, amiket a benzinkutakon tudnak majd felhasználni.

A csalók augusztus 13-án hozták létre a közösségi profiljukat, „A lakosság támogatása üzemanyaggal HU” néven, amelynek csak néhány követője van, az oldalukon pedig néhány hihetőnek tűnő, vagy részben igaz hír jelenik meg, alatta hamis kommentekkel. Soron kívül Olajszennyezés Kiskunmajsánál: reagált a Mol

Az általuk létrehozott hirdetés szerint a kormány a Mol-lal közösen folytatja tovább a lakosság támogatását, amelyhez egy 200 liter üzemanyag felhasználásra jogosító üzemanyagkártyát hoztak létre, s mindössze 601,80 forintért lehet beszerezni.

Bár az olajvállalatnak valóban van egy úgynevezett Gift Cardja, ami hasonlít is ahhoz, amit a neten közzétettek, ám ezt a nagyáruházak ajándékkártyáihoz hasonlóan csak pénzzel lehet feltölteni, majd kedveskedés gyanánt továbbadni egy ügyfélnek vagy bárki másnak – írta a Blikk.

Természetesen a csalók hirdetéséből egy szó sem igaz, amelyre az oldal neve, létrehozásának ideje, a nagyrészt külföldi kommentelők magyartalan fogalmazása és a hamis hírek, képek hívhatják fel a figyelmet, ezért senki se dőljön be nekik.

Arcát vállalva nyilatkozott a nyíregyházi gyerekgyilkos: tőle lehetett terhes a 12 éves kislány

A férfi minden bizonnyal soha nem szabadulhat a börtönből, aki egy állapotosnak tartott 12 éves kislányt gyilkolt meg.