Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

Azonos fizetést adna a női és a férfi labdarúgó-válogatottnak a német kancellár

Olaf Scholz szerint azonos bér illetné a két válogatott játékosait.

London, 2022. július 13. A német Klara Buhl (j) berúgja csapata elsõ gólját a nõi labdarúgó Európa-bajnokság második fordulójában, a B csoportban játszott Németország-Spanyolország mérkõzésen Londonban 2022. július 12-én. A találkozót a spanyol válogatott nyerte 2-0-ra, biztosítva ezzel helyét a negyeddöntõben. MTI/EPA/Neil Hall
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Az egyenlő bérezést a német vezető azután szorgalmazta, hogy látogatást tett a DFB frankfurti központjában – adta hírül az insidethegames.biz.

Scholz szerint a nemek közötti bérezés egyensúlyának megteremtése a vonzerőt is tovább növelné, s újabb tehetségek áramolhatnának be a női labdarúgásba. Javaslatának elfogadása nyomán a német női és férfi válogatottaknak ugyanannyi pénz járna ugyanazért az eredményért, legyen szó világbajnokságról vagy Európa-bajnokságról. Soron kívül Egészségesebb lesz a kenyér, ha lefagyasztjuk fogyasztás előtt?

Németország női csapata júliusban a döntőig verekedte magát az Eb-n, a londoni fináléban azonban alulmaradt a házigazda angolok legjobbjaival szemben. Az ezüstért 30 ezer eurót kapott az együttes, amely az első helyért ennek a duplájához jutott volna. A portál szerint a német férfi válogatottnak ugyanakkor a kontinensbajnoki címért adott esetben 400 ezer euró járna.

Május közepén az Amerikai Labdarúgó Szövetség (USSF) a sportágban egyedülálló, mérföldkőnek számító megállapodást kötött a férfi és a női csapatok fizetéséről: mindkét nemnek azonos összegeket ajánlott fel.

A USSF a két nemzeti csapat szakszervezeteivel 2028 decemberéig szóló, egyenlő javadalmazást rögzítő  kollektív szerződéseket kötött, véget vetve ezzel az évekig tartó, heves indulatokat kiváltó tárgyalásoknak. Korábban a női válogatott tagjai nemi diszkriminációval vádolták a szervezetet, amiért a férfi válogatott tagjainál rosszabbul keresnek.

MTI

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Újra a teljes vonalon közlekedik az M2-es metró egy utas rosszulléte után

Egy utas rosszulléte miatt egy ideig pótlóbusz közlekedett az M2-es metró érintett szakaszán Budapesten.