Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,61 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
453,80 Ft
Bitcoin
63,996 $

Az EU arra sürgeti Szerbiát és Koszovót, hogy vessenek véget az ellenségeskedésnek

A nyilatkozat alapján a két ország vezetőitől elvárják, hogy megvitassák azon lehetőségeket, amelyek a kapcsolatok normalizálását célozzák.

Fotó: Emmanuel Macron francia elnök videokonferencia keretében tartott megbeszélésen vesz részt Avdullah Hoti koszovói miniszterelnökkel, Aleksandar Vucic szerb elnökkel és Angela Merkel német kancellárral a párizsi Elysée-palotában 2020. július 10-én. A szerb és a koszovói államfő 2020. július 12-én találkozik Brüsszelben hosszú idő után, ahol az Európai Unió által közvetített tárgyalást folytatnak a két ország kapcsolatának normalizálásáról. MTI/AP POOL/Christofe Ena
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Európai Unió vasárnap arra szólította fel Szerbiát és Koszovót, hogy kerüljék el az “uszító jellegű retorikát”, valamint vessenek véget a kölcsönös ellenségeskedésnek, hiszen a nyugat-balkáni háborúról szóló kijelentések jelentős aggodalomra adnak okot. 

Josep Borrell, az EU külügyi vezetőjének irodája által kiadott közleményben az áll, hogy a két ország politikusait felelősségre fogják vonni minden olyan tevékenységért, amely a Nyugat-Balkánon fokozódó feszültséget és potenciális erőszakot generál – számolt be az Anadolu Agency Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

“Mindkét félnek azonnal véget kell vetnie a kölcsönös ellenségeskedéseknek, valamint az uszító jellegű retorikának, mint ahogyan az ehhez kapcsolódó veszélyes kijelentéseknek is, hogy felelősségteljesen cselekedhessenek” – áll a szövegben. 

A nyilatkozat szerint az EU azt is elvárja, hogy Koszovó és Szerbia vezetői a következő, augusztus 18-i brüsszeli magas szintű párbeszéd során vitassák meg azon lehetőségeket, amelyek az országaik közötti kapcsolatok normalizálását célozzák. 

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.