Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,903 $

Orosz katona: „nagyon sokan vannak, akik nem hajlandók harcolni”

Ismét sikerült az ukrán titkosszolgálatnak lefülelnie egy beszélgetést, amiben egy orosz katona panaszkodott a hadsereg állapotára.

Helyreállítási munkát végeznek Harkivban 2022. augusztus 13-án, miután orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai várost. MTI/EPA/Vaszilij Zslobszkij
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

A hírszerzés által megosztott beszélgetésben az Ukrajna területén bevetett katona arra panaszkodik, hogy nagyon sok társa nem hajlandó harcolni – idézte az Ukrajinszka Pravda.

Mindössze 11 ember maradt a szakaszomban, amikor 30-nak kellene lennie. Olyan 320 fő körüli zászlóaljunk volt, most már csak 52-en maradtunk belőle” Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

„Ez nem csak azért van, mert megöltek vagy megsebesítettek embereket, hanem azért, mert néhányan nem hajlandók harcolni… igazából elég sokan”

Az orosz katona, aki a hírszerzés tudomása szerint a beszélgetés idején Harkov megyében tartózkodott, röviden beszélt az orosz állam hibás toborzási politikájáról is.

Megjegyezte, hogy amióta feloldották a korlátozásokat és szigorításokat a toborzási standardek terén, azóta csak „semmirekellő” emberek csatlakoztak a harchoz.

A beszélgetésből végezetül az is kiderül, hogy az oroszok által korábban megszállt Krímről egyetlen katona sem volt az ő egységében, így onnan nem vezényeltek át harcosokat.