Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
60,801 $

A német gazdik három hónap után először engedhetik ki macskáikat a szabad levegőre

Egy speciális zárlat keretében a német gazdiknak három hónapon át bent kellett tartaniuk cicáikat, mivel a szőrmókos négylábúak előszeretettel vadásznak egy veszélyeztetett madárra.

Fotó: Unsplash/ Bogdan Farca
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Három hosszú hónap után feloldották azt a speciális zárlatot Németországban, melynek értelmében a gazdik nem engedhették ki a szabad levegőre négylábú szőrmókjaikat, mivel a cicák előszeretettel vadásznak egy veszélyeztetett madárra.

A madár védelmében délnyugati Walldorfban májusban rendelték el, hogy a lakosok tartják bent macskáikat, ez alól pedig csak azok az esetek képeztek kivételt, amikor a gazdik legfeljebb két méter hosszú pórázon vitték ki őket a szabadba – a cicákat ismerve azonban ezzel a lehetőséggel valószínűleg nem sokan éltek. Soron kívül Magyar-kínai megegyezés született a vasúti járműgyártás területén

A BBC jelentése szerint a korlátozást azonban feloldották, így a cicák hétfőn 00:01-től ismét kószálhatnak a szabadban. Amennyiben a zárlat ideje alatt egy cica megszökött, a gazdiknak azt mondták, hogy hívják fel a kifejezetten erre a célja létrehozott forródrótot, keressék meg, majd tartóztassák fel a szabálysértő négylábút.

A zárlatot jó okkal rendelték el: egy különleges pacsirta helyi populációját kívánták megvédeni ezáltal, mivel a faj veszélyeztetett Baden-Württemberg tartományban és Németországban is, szakértők szerint pedig Walldorfban mindössze három költőpár maradt.

Átvette a vezetést a Manchester City, az Arsenal már csak a második

36 mérkőzés után a Manchester City vezeti az angol bajnokságot 2 ponttal az Arsenal előtt, akiknek fel van adva a lecke.

Sorozatban harmadik győzelmére készül a Chelsea, élőben közvetíti a televízió

A Chelsea idén nem sok alkalommal nyert egymás után három mérkőzést, és ez most sikerül, meglehetősen jó hangulatban várhatják a végjátékot.

Bajnokként lép pályára a Real Madrid, élőben adja a tv

Élőben adja a televízió a Real Madrid meccsét a Granada ellen, aminek nincs tétje a királyi gárda számára, maximum annyi, hogy bajnokként is nyerjenek.