Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Az élelmiszerek egyharmada veszélyben van az éghajlati válság következményei miatt

A szárazság és a szélsőséges hőség jelentik a legnagyobb gondot, amelyek megoldásához globális szintű intézkedésekre van szükség.

...svg content...Fotó: Unsplash
Greenbox
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az eddigi adatok alapján az Egyesült Államokban élő denevérfajok több mint felénél, valamint a méhpopulációk esetében is drasztikusan csökkenés mutatkozott meg az egyedek számát tekintve, mindemellett a monarch pillangó is veszélyesen közel került a kihaláshoz.

Az említett élőlények közös vonása az, hogy mindannyian beporzók, tehát nélkülük a gyümölcsök, zöldségek és más növények nem lennének beporozva, amely azt jelenti, hogy az emberiség élelmiszerellátása is jelentős veszélynek van kitéve. Soron kívül Ország Karácsonyfája: már kivágták a hatalmas fenyőt, ma útnak indítják (videó)

Ron Magill, a Miami Állatkert kommunikációs igazgatója és a vadon élő állatok szakértője elmondta, az asztalunkra kerülő élelmiszerek mintegy 30 százaléka annak köszönhetően válik elérhetővé, hogy a pillangók, a méhek és a denevérek „elvégzik a természet adta dolgukat”.

Nélkülük olyan ételek kerülnének veszélybe, mint az alma, a dinnye, az áfonya, a tökfélék, a brokkoli és a mandula, azonban még a tequila sorsa is kérdésessé válhat, amelyről Magill azt mondta, „ez a dominóhatás következménye”.

Az éghajlati válság a beporzókra is jelentős hatást gyakorol, ezáltal a szárazság és a szélsőséges hőség jelentik a legnagyobb gondot, amelyek megoldásához globális szintű intézkedésekre van szükség – számolt be a CNN.

A szakértő úgy véli, az őshonos, „beporzóbarát” növények kertekbe történő ültetése nagy segítség lehet, amellyel egyfajta „büfét” telepítenénk az élőlények számára, valamint a szerves, vegyszermentes termékek használata is sokat számít.

Google kereső: ezt nehogy beírja, ellophatják minden adatát

Meglepő módon próbálnak a hackerek hozzáférni a Google keresőt használók személyes adataihoz.

Kutatás bizonyítja, meglepő hatása lehet a rendszeres tojásfogyasztásnak

Bár ebben az állati élelmiszerben sok a koleszterin, a kutatók úgy vélik, egyáltalán nem egészségtelen, sőt: rendszeres fogyasztásának kifejezetten jó hatása lehet egy új tanulmány szerint.

Mit együnk és mit ne, ha elkerülnénk az őszi betegségeket? Ezt mondja a szakértő

Egy dietetikus elárulta, melyek azok az élelmiszerek, amelyeket érdemes előnyben részesíteni vagy elkerülni, ha a cél az, hogy ősszel és télen is csúcsformában legyen az immunrendszerünk.