Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,935 $

A helybeliek és a turisták is fellázadtak a Machu Picchu-hoz szóló jegyértékesítés korlátozása miatt

Alig több mint 2 héten belül már a második tüntetésre került sor, amelynek során egy vasútvonalat is eltorlaszoltak a demonstrálók.

Fotó: Unsplash
Dél-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helybeli kereskedők és a területre látogató turisták is dühöngeni kezdtek a perui Machu Picchu romvárosára vonatkozó korlátozások miatt, miután a hatóságok arra jutottak, hogy néhány változtatásra van szükség.

Ez alapján drasztikusan lecsökkentették a turistalátványossághoz szóló, naponta eladható jegyek számát, majd a környékbeli panaszok nyomán júliusban ismét megemelték, 4044-ről 5044-re. A lépés célja az lett volna, hogy ezzel óvják és valamelyest elkerüljék az ott található kulturális kincsek elhasználódását. Soron kívül Látványos meteort fotóztak a salgói vár felett (fotók)

Emellett azt is bevezették, hogy Aguas Calientesben már nem lehet jegyeket vásárolni, csak Cusco városában, július 27-én pedig már egyetlen darabot sem lehetett vásárolni, mert a túljelentkezés miatt mind elfogyott.

Ennek következtében arra kényszerültek, hogy egy időre felfüggesszék a jegyértékesítést, ez azonban odáig vezetett, hogy a helybeliek és a turisták is fellázadtak. Alig több mint 2 héten belül már a második tüntetésre került sor, amelynek során egy vasútvonalat is eltorlaszoltak a demonstrálók.

A Channel News Asia beszámolójából kiderül, miszerint a tiltakozásokra való tekintettel a kulturális minisztérium bejelentette, hogy a régészeti örökség védelmének szem előtt tartásával újra lehetővé teszik a meghatározott számú jegyeladást.

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.