Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,961 $

Amerikai tisztviselő: az USA nem bátorítja Ukrajnát arra, hogy csapást mérjen a határain túlra

Elmondása szerint Joe Biden is felhívta már erre a figyelmet, ugyanis a biztonsági támogatásuk feltételeken alapul.

Fotó: Ukrán katonák Zu-23-2-es ikercsövű légvédelmi gépágyúval lőnek orosz célpontra a kelet-ukrajnai Harkovi területen 2022. augusztus 10-én hajnalban. MTI/EPA/Vaszilij Zslobszkij
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy magas rangú amerikai tisztviselő pénteken arról nyilatkozott, miszerint az Egyesült Államok nem bátorítja Ukrajnát arra, hogy az Oroszországgal fennálló ellenségeskedés miatt csapást mérjen a határain túlra.

„A biztonsági segítségnyújtásunk feltételeken alapul, valamint ukrán partnereinkkel szorosan együttműködve kerül végrehajtásra. Emellett az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden is elmondta, nem bátorítjuk Ukrajnát abban, hogy a határain túl indítson támadást” – mondta.

Véleménye szerint ez egy olyan konfliktus, amelyet Oroszország kezdeményezett, s amely ukrán területen zajlik, emellett a délen és keleten indított, orosz célpontok elleni ukrán támadások fontos célt szolgálnak.

A TASS beszámolója alapján a tisztviselő kifejtette, ezen csapások lehetővé tétele azt mutatja, az USA hogyan vélekedik arról, Ukrajna miként tudja legjobban megvédeni önmagát az orosz erők offenzívájával szemben.

Hatalmas robbanás történt egy katonai bázison, 20 kambodzsai katona meghalt

Legkevesebb 20 kambodzsai katona vesztette életét egy katonai bázison bekövetkezett robbanás következtében.