Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Nem igazán trükköznek a benzinkutakon, mindössze nyolc eljárást indított a rendőrség

Noha május végén, a hatósági áras tankolás szigorításának bevezetésekor még arról szóltak a hírek, hogy az emberek igyekeznek trükközni, a hatóságok közlése szerint ez manapság nem jellemző.

Fotó: Unsplash/sippakorn yamkasikorn
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, május vége óta kizárólag a magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autókba lehet hatósági áron, vagyis 480 forintos literenkénti áron tankolni, míg a külföldiek piaci áron vásárolhatják meg az üzemanyagot a hazai kutakon. Noha a szabály bevezetése utáni első pár napban arról szóltak a hírek, hogy sokan trükköznek, a hatóságok friss közlése szerint manapság ez már nem jellemző.

A Világgazdaság írta meg, hogy a NAV közlése szerint egyetlen osztrák kisteherautó sofőrjét fülelte le, aki rendszámcserével tankolt, a rendőrség pedig azt közölte, hogy május 27. óta kilenc trükközőről tudnak, az üzemanyagtöltő állomásokról pedig három bejelentés érkezett. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A rendőrség közlése szerint pedig a bejelentések alapján összesen nyolc büntetőeljárást indítottak, valamint két tulajdon elleni szabálysértés történt. A nyomozásokat közlésük szerint nyomozásokat közokirat-hamisítás, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indították,

Hozzátették, hogy az eljárások közül végül egy embert állítottak bíróság elé, három esetben pedig vádemelési javaslat történt; büntetőeljárást pedig egy esetben megszüntettek, miután nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése. Végezetül pedig megosztották, hogy jelenleg három büntetőeljárás és két szabálysértési eljárás van folyamatban a trükközők ellen.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.