Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Németország legnagyobb krematóriuma éjjel-nappal dolgozik, hogy spóroljon a földgázzal

A létesítmény vezetője szerint a munkatársak megértéssel fogadták a hírt, hiszen mindannyiuk közös érdeke, hogy a lehető legjobban csökkenteni tudják az energiafogyasztást.

Fotó: Az RWE német energetikai konszern külszíni Garzweiler barnaszénbányája a németországi Grevenbroich környékén 2022. augusztus 2-án. Az előző hónapban a német parlament a szénerőművek működésének meghosszabbításáról határozott, mert csökkent az Oroszországból származó földgázimport. MTI/EPA/Sascha Steinbach
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A jelentések szerint az energiahordozók árai tavaly év végétől folyamatosan emelkednek Németországban, ez a tendencia pedig azután erősödött fel, hogy Oroszország különleges katonai műveletet indított Ukrajnában.

A Bild című napilap beszámolója alapján Németország legnagyobb krematóriuma, az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Rhein-Taunus egy éjjel-nappal működő üzemmódra állt át annak érdekében, hogy spóroljanak a földgázzal. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Karl-Heinz Koensgen, a krematórium vezetője elmondta, munkatársaik megértéssel fogadták a hírt, valamint mindannyian az új munkarend szerint dolgoznak, mivel a legfontosabb számukra az, hogy a létesítmény működését földgáz felhasználása nélkül tudják biztosítani.

Korábban a földgázt arra használták, hogy a hamvasztásra szolgáló kemencékben lévő köveket felmelegítsék, azonban augusztus elejétől megszakítás nélkül üzemelnek, így biztosítják a folyamatos égést, emiatt már nem kell újramelegítésre pazarolni a földgázt – írta a TASS.

Az energiaellátás esetleges zavarainak megelőzéséért a német kormány azt is fontolgatja, hogy újra üzembe helyezik azokat a szén- és dízelerőműveket, amelyeket korábban környezetvédelmi aggályok miatt leállítottak, mert így még jobban tudnák csökkenteni az energiafogyasztást.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.