Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
390,85 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
60,459 $

Donald Trump nyílt támogatására hívta fel a lakosságot az orosz közmédia

Látványosan azt reméli az orosz közmédia, hogy Donald Trump hatalomra kerülése esetében nem lépne fel ennyire keményen az Egyesült Államok Oroszországgal szemben.

Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond Tim Michaels wisconsini republikánus kormányzó, Ron Johnson szenátor és Derrick Van Orden képviselõjelölt kampányrendezvényén a Wisconsin állambeli Waukeshában 2022. augusztus 5-én. A félidõs kongresszusi és helyi választásokat november 8-án tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Tannen Maury
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Igor Korocsenko politikai elemző kijelentette, hogy az oroszoknak nyíltan támogatnia kell Donald Trumpot, abban bízva, hogy ő és szövetségesei barátságosabbak lesznek Oroszországgal az invázió ellenére – számolt be róla az Independent.

„Támogatnunk kell Trumpot és ezt nem kellene szégyellnünk. Támogatnunk kell olyan amerikai politikusokat, mint Trump és más egészséges európai konzervatívokat, akik Oroszország és a Nyugat közötti kapcsolat normalizálását támogatják” Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Korocsenko feltehetően Trump elnökségéből indul ki elsősorban, amelynek során az amerikai elnök többször is hangsúlyozta, hogy a rivalizálás ellenére jó kapcsolatot kell ápolni Oroszországgal és Vlagyimir Putyin elnökkel.

A helyzet iróniája, hogy amikor Trump a Fehér Házban volt, Korocsenko nagy kritikusa volt az elnöknek, 2019-ben még úgy fogalmazott, hogy kisebbségi komplexusa van az olyan keleti nagyhatalmakhoz képest, mint Kína vagy Oroszország.

Donald Trump ráadásul kifejezetten kritikus volt Oroszországgal szemben az invázióval kapcsolatban, többször is határozott fellépésre szólított fel, valamint úgy fogalmazott, hogy elnöksége alatt nem támadta volna meg Putyin Ukrajnát.

Trumpnak azonban van néhány republikánus szövetségese, akik kapcsán valóban felmerül a gyanú, hogy túlságosan támogatják az oroszokat. Ilyen a már-már hírhedt Q’Anon-hívó Marjorie Taylor Greene is, aki nem egyszer köpte vissza szóról-szóra az orosz propagandát a háború legitimálására.