Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,63 Ft
Euró
400,18 Ft
Font
480,37 Ft
Bitcoin
61,477 $

Koronavírus – újabb hihetetlen negatív mérföldkőhöz értünk

Vasárnapra hivatalossá vált, hogy a SARS-CoV-2 vírus által okozott COVID-19 járvány regisztrált fertőzötteinek a száma immáron meghaladta a 16 millió főt globális viszonylatban, újabb negatív mérföldkövet elérve ezzel.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Vasárnapra hivatalossá vált, hogy a SARS-CoV-2 vírus által okozott COVID-19 járvány regisztrált fertőzötteinek száma immáron meghaladta a 16 millió főt globális viszonylatban, újabb negatív mérföldkövet elérve ezzel.

Hol van már a vége? Ez a kérdés sokunkban merülhet fel teljesen jogosan, és sajnos úgy tűnik, a válasz egyelőre az, hogy még nagyon messze. Egyre több helyen gyorsul a terjedés, vannak régiók ahol egyszerűen elképzelni is alig tudjuk, hogyan fognak kilábalni a vírus pusztításából, elnézve jelenleg a terjedés sebességét. Soron kívül Kiderült, ki kerül a Fideszből azonnali hatállyal kizárt Győrffy Balázs helyére

Cikkünk írásának pillanatában 16 050 223 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak világszerte, akik közül 645 184 ember már nem tudott sikeresen megküzdeni a kialakuló betegséggel. A pandémia pedig egyre szélsebesebb, amit a július hónap is szemléltet, csak ebben a hónapban 5 millióval, vagyis majdnem a harmadával emelkedett az összes fertőzött száma.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/tobb-helyen-is-rekordmennyisegu-uj-fertozottet-regisztraltak/

Mind a fertőzöttek, mind a halálos áldozatok tekintetében az Egyesült Államokban a legsúlyosabb a helyzet, az előbbi mutatóban 4 178 021, az utóbbiban pedig 146 460 szerepel számként, így toronymagasan „világelsők” mindkét adatban. Az elmúlt hetekben itt is felgyorsult a terjedés több államban, például Floridában, Arizonában és Texasban.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint az elmúlt öt hét során zsinórban egymillió feletti esetszámot azonosítottak, amely közül július 24 volt a legsúlyosabb nap, csak akkor 24 óra alatt 280 000 fertőzöttet regisztráltak. Ami még ijesztőbb, hogy több helyen, ahol kevéssé nevezhető hatékonynak a tesztelés, ott még ennél is súlyosabb lehet a helyzet, mint például Mexikóban vagy Indiában.

Meglehetősen szemléletes adatnak tekinthető még a halálozási ráta, vagyis az, hogy 100 000 főnyi lakosságra hány koronavírus-haláleset jut. Ezen tekintetben Belgium vezet, mondhatni toronymagasan, ugyanis 85 fő náluk ez a ráta, míg a második Nagy-Britannia esetén 67, a harmadik Spanyolország esetében 61, Olaszországnál 58, míg Svédországnál 56.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/kina-dob-mentoovet-latin-amerikanak/

Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávidnak üzent, ezt várja tőle pénteken

A pénteki egy újabb fontos nap lesz Budapest életében, és Szentkirályi Alexandra számít Vitézy Dávid szavazatára.

Marco Rossi elmondta, hogyan szerezhetünk pontot Hollandia ellen

Nem titok, hogy Hollandia a favorit a következő Nemzetek Ligája mérkőzésen, de ez még nem jelenti azt, hogy ne okozhatnánk meglepetést.

Bajnokok Ligája: videón a Juventus győzelme, Gulácsiék fájdalmas hazai eresége

Eddig a lehető legrosszabbul alakul Gulácsi Péterék sorsa a Bajnokok Ligájában, ugyanis két lejátszott mérkőzést követően még csak pontjuk sincs, addig a Juventus duplázott.