Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,63 Ft
Euró
400,18 Ft
Font
480,37 Ft
Bitcoin
61,477 $

Bolsonaro elmondása szerint végre negatív lett a koronavírus-tesztje

Több hetes elnöki rezidenciában töltött karantén után szombaton megerősítette Jair Bolsonaro brazil elnök, hogy negatív lett a koronavírus-tesztje.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Több hetes elnöki rezidenciában töltött karantén után megerősítette Jair Bolsonaro brazil elnök, hogy negatív lett a koronavírus-tesztje.

Bolsonaro még azzal lett híres a járvány kezdetén, hogy amint alkalma adódott rá, megpróbálta kicsinyíteni, bagatellizálni annak hatását. Az elnök ezt követően maga is megtapasztalta a vírus súlyosságát, ugyanis július 7-én bejelentette az ország nyilvánossága előtt, hogy ő is megfertőződött a SARS-CoV-2 vírussal. Soron kívül Kiderült, ki kerül a Fideszből azonnali hatállyal kizárt Győrffy Balázs helyére

Azóta főleg az elnöki rezidencián töltötte az idejét, a Reuters szavaival élve „részleges karanténban”, ahol az ideje nagy részét a hivatalos találkozók helyett online konferenciákkal töltötte. Azért nevezhető részlegesnek az elnök izolációja, mert többször volt látható, ahogy az utcán sétál, valamint még egy rendezvényen is részt vett, ahol a hívőit köszöntötte, alkalmanként a maszkot is levéve.

Forrás: Jair Messias Bolsonaro/Facebook

Újabban a közösségi médiában posztolt egy új fényképet, melyen egy doboz hidroxiklorokinnal látszik. Az alapvetően malária elleni gyógyszer nagy politikai vitatéma lett a pandémia alatt, mivel egyes politikusok – például Bolsonaro, vagy akár Donald Trump – megfellebbezhetetlenül hangoztatták a pozitív hatásait a COVID-19-re nézve, holott a tudományos világ nem talált a hatásosságára vonatkozóan semmilyen bizonyítékot.

A fényképet kísérő szövegben pedig bejelentette Bolsonaro, hogy a legújabb RT-PCR tesztje a koronavírusra vonatkozóan negatív lett. Ezen felül további információkat nem szolgáltatott, így például az sem derült ki, hogy mikor készült a teszt, vagy pontosan hányadik tesztje lett végül negatív, ám annyi biztos, hogy korábban legalább három alkalommal is pozitív tesztet produkált az elnök.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/ujabb-husfeldolgozoban-tort-ki-a-koronavirus-jarvany/