Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
401,45 Ft
Font
476,68 Ft
Bitcoin
60,947 $

WHO – szigorúbb maszkviselésre és több tesztelésre van szükség

Az Egészségügyi Világszervezet aggódva figyeli, ahogyan a látszólagos lassulást követően több európai országban is kisebb-nagyobb koronavírus-gócpontok kezdenek kialakulni, ami miatt több ország is szigorított az intézkedésein.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet aggódva figyeli, ahogyan a látszólagos lassulást követően több európai országban is kisebb-nagyobb koronavírus-gócpontok kezdenek kialakulni, ami miatt több ország is szigorított az intézkedésein.

Európa a globális viszonylatban regisztrált 17 millió koronavírus-fertőzött nagyjából ötödéért felelős, és a halálos áldozatok tekintetében továbbra is a legérzékenyebben érintett régiónak tekinthető, a 672 000 haláleset közül 202 796-ot az öreg kontinensen anyakönyveztek. Soron kívül Nagy bejelentés: programot indít a kormány a fiatalok lakhatása elősegítése érdekében

Az elmúlt két hét során mintha újra erőre kapott volna a járvány terjedése Európában, ezért az Egészségügyi Világszervezet aggodalmát és figyelmeztetését fejezte ki, és jelezte, a jelenleginél szigorúbb intézkedések kellenek a lassításhoz. Több más régióhoz hasonlóan Európában is az okozza a fejtörést, hogy megtalálják az egyensúlyt a korlátozások és a gazdaság újraélesztése között.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/kina-dob-mentoovet-latin-amerikanak/

Ennek fényében az öreg kontinensen is megkezdték a vesztegzárak lazítását, ami az esetszámok valamekkora emelkedéséhez vezetett. Az első igazi hidegzuhany ennek kapcsán Belgiumban érte Európát, ugyanis a kontinens egyik legfiatalabb halálos áldozatát, egy hároméves kislány azonosították.

„A vesztegzárakat követő esetszám-emelkedés határozottan egy aggodalomra okot adó esemény. Ha a helyzet megköveteli, akkor szükséges lehet a szigorúbb és célzott intézkedések ismételt bevezetése”

mondta a WHO európai szárnyának szóvivője.

A korábbi legsúlyosabb epicentrumnak tekinthető Spanyolországban például, konkrétan Aragóniában és Katalóniában kifejezetten súlyos járványkitörések alakultak ki az elmúlt időben, ami miatt ismételten lokális korlátozásokat vezettek be. Nagy-Britannia is reagált, és a Spanyolországból érkezőkkel szemben például kéthetes kötelező karantént rendeltek el.

Többek között Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban és Ausztriában már kötelezővé tették a maszkhasználatot, mintegy reagálván a súlyosbodó helyzetre. A világ más pontjain is aggasztó tendenciák rajzolódnak ki, például Ausztráliában, Hongkongban és Japánban is nagymennyiségű új fertőzöttet azonosítanak naponta.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/mindenki-szamara-aggaszto-hogy-azok-az-orszagok-is-szenvednek-akik-a-koronavirust-az-iranyitasuk-ala-vontak/