Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,88 Ft
Euró
390,42 Ft
Font
456,49 Ft
Bitcoin
61,785 $

Részegen lopott autót egy ukrán férfi, majd katonai ellenőrzőponton hajtott át vele

Az ukrán nemzeti gárda őrizetbe vette a tettest. 

Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Arról számolt be az ukrán nemzeti gárda, hogy őrizetbe vettek egy ukrán állampolgárt, állításuk szerint a férfi részegen ellopott egy autót és áthajtott egy ellenőrzőponton. 

„Éjfél körül, miközben Kijev városának egyik ellenőrzőpontjánál teljesítettek szolgálatot, az Ukrán Nemzeti Gárda katonái észrevették, hogy egy autó nagy sebességgel próbál áthajtani az ellenőrzőponton” – közölte a hadsereg. 

Hozzátették, hogy a katonák felszólították a sofőrt a megállásra, azonban nem engedelmeskedett, ezért erőszakos eszközökhöz nyúltak: a gárdisták két figyelmeztető lövést adtak le, ami nem oldotta meg a helyzetet, ezért tüzet nyitottak az autóra. A férfi kiszállt a járműből és elmenekült a helyszínről.

A gárdisták megtalálták és őrizetbe vették az elkövetőt. Kiderült, hogy ukrán állampolgár, akit többszörösen elítéltek bűncselekményekért. Úgy vélik, hogy lopta az autót, és megpróbált elbújni a kijevi éjszakában, miközben alkoholos befolyásoltság alatt állt – írja a Newsweek

A férfit átadták a Nemzeti Rendőrség operatív és nyomozó egységeinek, akik kivizsgálják a bejelentett eseményeket.

Az ellenőrzőpontok nem sokkal azután kezdtek el felbukkanni Ukrajna-szerte, hogy Oroszország február végén megszállta az országot. Oroszország a megszállt keleti területeken, Ukrajna pedig más nagyvárosok környékén állította fel a sajátjait.