Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,30 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
458,44 Ft
Bitcoin
63,868 $

Mulasztás lenne, ha az Egyesült Államok nem reagálna Kína tajvani fenyegetésére

Egy New York-i tanácsadói cég elnöke, Richard Haass szerint nem kellene az Egyesült Államoknak változtatnia Tajvannal kapcsolatos politikáján, de ennek azt kell jelentenie, hogy megfelelően reagálnak Kína hadgyakorlatára a Tajvani-szorosban.

Hszincsu, 2022. augusztus 7. A tajvani légierõ három Mirage 2000-5 támadó repülõgépe felszállásra készül a Tajpejhez közeli Hszincsu légi bázison 2022. augusztus 7-én. A Tajvant magáénak tekintõ Kína szuverenitása megsértésének tekinti Nancy Pelosi amerikai képviselõházi elnök augusztus 3-i tajvani látogatását, és válaszul több hadgyakorlatot kezdett a sziget körül, amelyek egy része benyúlik a tajvani vizekre is. MTI/EPA/Ritchie B. Tongo
Ázsia

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

„Kína drámaian növelte a Tajvanra jelentett katonai fenyegetést, ezért mulasztás lenne tőlünk, ha nem emelnénk saját kapacitásunkat, hogy megbirkózzunk vele” – mondta Richard Haass, a New York-i Council on Foreign Relations nevű tanácsadó szervezet elnöke a CNN-nek.

A Guardian által idézett szakértő azonban úgy gondolja, hogy ezzel együtt az Egyesült Államok alapvető politikájának nem szabad változnia Tajvannal és Kínával kapcsolatban:

„Szerintem továbbra is azt kell kommunikálnunk Kína felé, hogy nem támogatjuk Tajvan függetlenedési törekvéseit.”

Hozzátette: ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg kell vonniuk a támogatást a szigettől, sőt, ezt növelniük kell.

Dietetikus mondta el, miért ne várjunk csodát a „fogyiporoktól” és trenddiétáktól

Mint mondta, a tényleges, hosszú távon tartható egészséges életmódhoz egy komoly és átgondolt elhatározás az első lépés, utána jön a többi.