Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,48 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,583 $

Szakértők: most már tényleg 1000 forint lesz egy kiló kenyér

A Vízügy aggódik, annyira súlyos már a vízhiány az egész országban. 

Fotó: Twenty20
Gazdaság

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az ATV Híradó riportja szerint várható, hogy még tovább fokozódik a napokban az aszályhelyzet, jelenleg 12 vízügyi igazgatóságból 10 területén van érvényben vízhiány elleni védekezési készültség. Eső csak szórványosan esik, a talajnak, a termőföldnek és a növényeknek nem elég. 

Siklósi Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője elmondta: „a debreceni, a szolnoki, a gyulai, a miskolci vízügyigazgatóságnak nagyon komolyan koordinálni kell a munkáját, és finomhangolást kell gyakorlatilag végezniük az öntözési igények kielégítésére.” Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Siklósi Gabriella hozzátette, folyamatosan érkeznek rendkívüli igények is, ám nem mindenhol van kapacitásuk ezeknek eleget tenni.

Hetek óta arról szólnak a hírek, hogy hamarosan már tényleg 1000 forintba fog kerülni egy kiló kenyér, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének főtitkárhelyettese úgy véli ez valóban nem kizárt, ám oka nem csak a szárazság. 

Máhr András kiemelte, hogy „gondolni kell arra hogy itt a gáz, villany, amivel a kenyeret sütik az rendkívül magas áron fut, és azt is figyelembe kell venni, hogy a szállítási költségek is rendkívül magasak, a búzától a kenyér kiszállításáig, ahol meg jellemzően a gázolaj ára az egekben van.”

Elmondta azt is, hogy nem zárható ki, hogy egy-két év múlva 1000 forintnál is többe kerül majd a kenyér, szerinte ez alapvetően a gazdaságpolitikától függ.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli interjújában tett fontos bejelentést az üzemanyagárakról.