Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,01 Ft
Euró
388,74 Ft
Font
453,04 Ft
Bitcoin
63,947 $

Kína: az USA megfékezéséhez a nemzetközi közösség összefogására van szükség

A tisztviselő szerint enélkül a világ visszatér „a dzsungel törvényéhez”, Washington pedig még „vakmerőbbé” válik.

Fotó: A tajvani haditengerészet hajói a tajvani Csilung kikötőjében 2022. augusztus 5-én. A Tajvant magáénak tekintő Kína szuverenitása megsértésének tekinti Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök augusztus 3-i tajvani látogatását, és válaszul több hadgyakorlatot kezdett a sziget körül, amelyek egy része benyúlik a tajvani vizekre is. MTI/EPA/Ritchie B. Tongo
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kínai külügyminisztérium szombati nyilatkozatában az áll, jelenleg arra van szükség, hogy a nemzetközi közösség összefogjon az Egyesült Államok „vakmerő” nyomása, valamint más országok belügyeibe való beavatkozása ellen.

Vang Ji kínai külügyminiszter úgy véli, ha figyelmen kívül hagyjuk az efféle tevékenységeket, a világ visszatér „a dzsungel törvényéhez”, ezáltal Washington még vakmerőbben fog „zsarnokoskodni” más országok felett, azt azonban nem engedhetjük, hogy ilyesmi megtörténjen. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Mindemellett biztos benne, hogy Nancy Pelosi tajvani látogatása azt mutatja, hogy az amerikai hatóságok figyelmen kívül hagyják más országok álláspontját, amelyek folyamatosan a Fehér Ház szuverenitásukba való beavatkozása ellen tiltakoznak.

A tisztviselő szerint az USA durván megsérti kötelezettségvállalásait, ezzel súlyosan veszélyeztetve a szigetország békéjét és stabilitását, a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) Tajvan körüli hadgyakorlatait pedig átláthatónak és professzionálisnak nevezte – írta a TASS.

 „Határozottan meg fogjuk védeni Kína szuverenitását és területi integritását, valamint eltökélten hárítjuk majd el az Egyesült Államok azon kísérletét, hogy Tajvant Kína irányításához használja fel” – mondta.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.