Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
391,78 Ft
Font
457,76 Ft
Bitcoin
62,593 $

Csak kevesen ismerik a bárányhús egészségügyi előnyeit

A bárányhús gazdag fehérje-, ásványi anyag- és vitaminforrás, amely számos előnnyel jár az emberi egészségre nézve

Fot: Unsplash/Kyle Mackie
Orvostudomány

Szabó Kata

Szerkesztő

A bárányhús (verywellfit) az egyik legjobb minőségű fehérjeforrás, ami fontos az izomtömeg fenntartásához, különösen az idősebb felnőtteknél, ugyanis az elégtelen fehérjebevitel felgyorsíthatja és súlyosbíthatja az időskori izomvesztést.

Sportteljesítmény Soron kívül A hét első felében napsütés, a második felében esős és szeles lesz az idő

Emellett a bárányhús kilenc, a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavat is tartalmaz. Ezen hústípus, vagy más magas fehérjetartalmú ételek fogyasztása az egészséges étrend mellett segíthet az izomtömeg megőrzésében, ezért a bárányhús nagyon alkalmas a rendszeresen sportoló emberek vagy a műtét utáni betegek számára is.

A bárányhús nemcsak az izomtömeg fenntartásában segít, hanem javítja az izomműködést is. Tartalmaz béta-alanin aminosavat, amelyre a szervezetnek szüksége van a karnozin előállításához, amely anyag fokozza az izomműködést, csökkenti a fáradtságot és javítja az atlétikai teljesítményt.

A fentiek miatt a bárányhús, illetve a béta-alaninban gazdag élelmiszerek rendszeres fogyasztása kifejezetten előnyös a sportolók vagy testépítők számára, hogy javítsa az izomtömeget, növelje az állóképességet és biztosítsa a rugalmasságot a szervezet számára.

A vérszegénység megelőzése

A vérszegénység gyakori állapot, amelyet az alacsony vörösvérsejtszám és a vér oxigénszállító képességének csökkenése okoz, tünetei pedig jellemzően, hogy az ebben szenvedő emberek fáradtak és gyengék lesznek.

A vérszegénység fő oka a vashiány, ám megfelelő étrenddel könnyen elkerülhető, utóbbinak pedig hasznos eleme lehet a bárányhús fogyasztása, ami az egyik legjobb vasforrás. A bárányhús rendszeres fogyasztása javítja a vas felszívódását, jótékonyan hat a tápanyagok felszívódására és megelőzi a vérszegénység kialakulását is.