Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Tajvan védelmi minisztériuma szerint kínai hajók és repülők ismét átlépték a középvonalat

A közleményben úgy fogalmaznak, hogy a kínaiak hadgyakorlatai rendkívül provokatívak voltak. 

Fotó: Tajvani gyártmányú Ching-Kuo harci gépek jelzõfényeket bocsátanak ki az évenkénti Han Kuang hadgyakorlaton a tajvani Pingtungban 2022. július 28-án. MTI/EPA/Ritchie B. Tongo
Ázsia

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő
TÉMÁK

A tajvani védelmi minisztérium bejelentette, hogy ma reggel ismét több PLA hajó és repülőgép lépte át a középvonalat – írja a The Guardian

A közlemény szerint a PLA hadgyakorlatai rendkívül provokatívak voltak, „akár ballisztikus rakéták kilövéséről, akár a szoros középvonalának szándékos átlépéséről van szó”. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

„A háborúra való felkészülés és nem a háborúra való törekvés elvét betartva a nemzeti hadsereg együtt fog működni a szuverenitás és a nemzetbiztonság határozott védelmében” – tették hozzá. 

Eközben Antony Blinken amerikai külügyminiszter megosztotta, hogy  pénteken csatlakozott Oroszország és Kína külügyminisztereihez a délkelet-ázsiai csúcsdiplomaták találkozóján.

A Kambodzsa fővárosában zajló Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének tanácskozásaihoz tartozó kelet-ázsiai csúcstalálkozó volt az első alkalom, hogy a három férfi ugyanazon a fórumon vett részt.

Wang Yi kínai külügyminiszter megveregette Szergej Lavrov orosz külügyminiszter vállát, amikor belépett a terembe, és gyorsan intett a már ülő Lavrovnak, mielőtt elfoglalta volna a saját helyét. Lavrov válaszul visszaintett – áll az Associated Press összefoglalójában. 

Blinken, aki utolsóként lépett be a terembe, még csak rá sem nézett Lavrovra, amikor féltucatnyi székkel arrébb elfoglalta a saját helyét, vagy Vangra, aki Lavrovval egy asztalnál ült.

A phjongcshangi megbeszéléseket megelőzően az amerikai külügyminisztérium jelezte, hogy Blinken nem tervezi, hogy a találkozók során bármelyik férfival négyszemközt találkozik.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.