Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Véget nem érő áremelkedés: több mint 60 százalékkal drágult a csirkecomb

Az Európai Bizottság adatai szerint az EU-ban is hasonló a helyzet, átlagosan 25 százalékkal kell többet fizetni az egész csirkéért.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Bár a csirkemell bolti árát továbbra is védi a hatósági árszabályozás, azonban az Agrárközgazdasági Intézet nemrégiben közzétett összefoglalójából kiderül, hogy a baromfihúsok ára jelentős mértékben emelkedett éves szinten.

A vágócsirke élősúlyos termelői ára 42,9 százalékkal kilónként 387 forintra, a vágópulykáé pedig 28,9 százalékkal 511 forintra emelkedett az év első huszonkilenc hetében, ha összevetjük a 2021-es, azonos időszakban mért adatokkal.

Eközben a csirkemellfilé feldolgozói értékesítési ára 48,6 százalékkal kilónként 1730 forintra, a csontos csirkemellé 61,9 százalékkal 1274 forintra, a csirkecombé pedig 62,2 százalékkal 798 forintra drágult – számolt be a Napi.hu.

Az árnövekedést tekintve az EU-ban is hasonló a helyzet, ugyanis az Európai Bizottság adatai szerint az egész csirke átlagára 100 kilónként 247 euró volt ebben az időszakban, ez pedig közel 25 százalékos emelkedést jelent az uniós piacokon.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.