Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,708 $

Varga Judit: „Nem a háború, hanem a szankciók hozták a legnagyobb áremelkedést”

A magyar igazságügyi miniszter is azon a véleményen van, hogy nem a háború, hanem a szankciók hozták a legnagyobb áremelkedést, és nemcsak Magyarországon.

Fotó: Facebook/Varga Judit
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar emberek is egy ideje erősen érzik a pénztárcájukon a szankciók által generált áremelkedéseket, különösen az élelmiszerek piacán. Márpedig enni kell, és már most sokan vannak, akik változtattak a vásárlási szokásaikon.

Emiatt egyes termékekből nem vásárolnak, vagy csak kevesebbet, keveset, mint korábban. Mindez kikerülhetetlen, és nemcsak a kisebb jövedelemmel rendelkezők körében. Azok, akik eddig nem nézték az árakat, már ők is kereshetik az akciókat, és takarékosabbak. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

Ilyen áremelkedések mellett szinte mindenkinek oda kell figyelnie, és amíg ezek a szankciók érvényben maradnak, nemigen lesz változás. A magyar kormány emiatt sem támogatja ezt a politikát, amit Orbán Viktor miniszterelnök többször is megerősített.

Varga Judit igazságügyi miniszter szintén azon a véleményen van, hogy nem a háború okozta a legnagyobb áremelkedést. Sokkal inkább a szankciók azok, amik ebben az esetben felelőssé tehetőek, és itt lenne az ideje annak, hogy az EU a békére koncentráljon, ahogyan Varga fogalmazott.

„Nem a háború, hanem a szankciók hozták a legnagyobb áremelkedést. Ezek a szankciók most Európára hullanak vissza, hiszen az európai gazdaság húzza a legrövidebbet. Itt az ideje, hogy az EU végre a békére koncentráljon!” – írta a Facebook oldalán.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.