Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,68 Ft
Euró
388,62 Ft
Font
453,22 Ft
Bitcoin
63,590 $

Kína szerint az USA erőszakosan avatkozik bele a kínai belügyekbe

A tisztviselő kijelentette, miszerint az USA erőszakosan avatkozik bele Kína belügyeibe, miközben Tajvan „elárulja a nemzeti érdekeket”.

Fotó: Caj Csi-csang tajvani parlamenti alelnök Nancy Pelosit, az amerikai képviselőház elnökét fogadja a tajpeji parlamentben 2022. augusztus 3-án. Az utóbbi 25 évben Pelosi a legmagasabb rangú amerikai politikus, aki felkereste Tajvant. A látogatás miatt kiéleződött a feszültség a Tajvant magáénak tudó Kína és az Egyesült Államok között. MTI/EPA/Central News Agency pool
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vang Ji kínai külügyminiszter szerdán „abszolút komédiának” nevezete Nancy Pelosi amerikai házelnök tajvani látogatását, szavai pedig a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) külügyminiszteri találkozóján hangzottak el.

„Az Egyesült Államok a demokrácia zászlaja alatt erőszakosan avatkozik bele Kína belügyeibe, miközben Caj Jing-ven tajvani elnök és szövetséges erői a szigetország függetlenségét támogatva az USA markába kapaszkodnak, ezzel elárulva a nemzeti érdekeket” – mondta. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Az amerikai házelnök kedd este érkezett Tajvanra, Peking határozott tiltakozása és fenyegetései ellenére, ez pedig az első alkalom volt, hogy egy ilyen magas rangú amerikai tisztviselő a szigetországba érkezett az elmúlt 25 évben – írta a TASS.

Kína többször is arra figyelmeztetett, hogy amennyiben Pelosi valóban ellátogat Tajvanra, nem fog következmények nélkül maradni, emellett szigorú, a szigetországgal szemben bevezetett ellenintézkedések fogják követni.