Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,39 Ft
Euró
400,82 Ft
Font
478,70 Ft
Bitcoin
60,213 $

„Újranyitás helyett még mindig a járvány megfékezéséért kellene harcolnunk”

Bill Gates, a Microsoft alapítója és a világ egykori leggazdagabb embere a CNN-nek adott interjújában tért ki több témára a koronavírus kapcsán, többek között az újranyitásra, a tesztelésre és a vakcinákra.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Bill Gates, a Microsoft alapítója és a világ egykori leggazdagabb embere a CNN-nek adott interjújában tért ki több témára a koronavírus kapcsán, többek között az újranyitásra, a tesztelésre és a vakcinákra.

A Microsoft-alapító nem rejtette véka alá a véleményét az amerikai járványkezelésről, már nem első alkalommal kritizálja a szövetségi és az egyes államok vezetését. A globális filantróp szerint már régen gátat kellett volna szabni a tömegrendezvényeknek, legyen szó esküvőkről vagy családi összejövetelekről ahelyett, hogy nagyszabású újranyitásba kezdenek. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a verőfényes napsütést a hétvégén

„Van néhány tevékenység, ami esetén annyival nagyobb a víruskockázat, hogy év végéig nem kéne engedélyezni őket, vagy legalább addig, amíg a számok jóval alacsonyabbak lesznek. Az éttermek, nyilvános rendezvények és ehhez hasonló események esetén még nagyon korai volt a nyitás”, véli Gates.

A vakcinák pénzügyi támogatásában oroszlánrészt vállaló milliárdos úgy véli, az emberek nagyon félreértelmezték a helyzet súlyát, amivel végül nem is sikerült megbirkózni. Szerinte ha egy dolgot meg lehetett tanulni a koronavírus-járványból, hogy legalább tízszer gyorsabban kell elvégezni a vírusteszteket, mint jelenleg.

„Hatalmas tőkét tervezünk fektetni az olyan platformokra, ahol nagyon gyors eredményeket kaphatunk, és ebből kifolyólag legközelebb akár tízszer gyorsabban kapunk eredményeket. Ha ebbe fektetünk, akkor még az antitesteket és az antivirális gyógyszereket is hamarabb tudjuk előállítani”, emelte ki Gates.

https://liner.hu/szteroidos-kezelesekkel-megfelezheto-a-koronavirus-betegek-halalozasi-rizikoja/

„Nagyon szomorú látni, hogy ennyi halált, ennyi gazdasági fájdalmat, ennyi megosztottságot hozott, és még mindig nem tudjuk, hol lehet a vége. Nem véletlenül mondom már 2015 óta, hogyha több tízmilliárd dollárt ebbe fektettünk volna, nem láttunk volna ilyen eredményeket és ilyen pokoli károkat”

tette hozzá a Microsoft-alapító.

Gates és felesége, Melinda Gates egyébként rendkívül tevékenyek a pandémia alatt, már több 100 millió dollárt fektettek különböző járványhelyeztet orvosolni kívánó programokba. Többek között olyan üzemek építését is megkezdték, ahol a sikeres vakcinák esetén tömeggyártásba lehet kezdeni, legyen szó akármelyik ellenanyagról.

A milliárdos kiemeli, hogy egyelőre egyik fejlesztő vakcinája se tűnik úgy az adatok alapján, hogy elsőre működne, ezért vélhetően majd több dózisra lesz szükség. „Ha megnézzük az idősekre vonatkozó adatok, olykor még két dózisnál is több ellenanyag kellett, hogy a kívánt védelmet elérjük”, tette hozzá.

„A védőoltásnak biztonságosnak kell lennie, csökkentenie kell a terjedést, és mindenkinek az egészségét védeni kell. A vakcinák esetén az FDA pontosan meghatározta, mennyi kísérletet kell elvégezni velük, és szerencsére a bizonyítékok afelé mutatnak, hogy hatásosak. A baj talán, hogy a hatékonyságra csak 50%-os határt állítottak fel, ami azt fogja eredményezni, hogy az első körös vakcináink viszonylag gyengék lesznek”, zárta gondolatait Gates.

https://liner.hu/koronavirus-mi-ment-felre-es-mi-jelenti-meg-mindig-a-kihivast-a-virust-igeretesen-kezelo-orszagban/

Vitézy Dávid szerint maga Lázár János rúgta ki a MÁV-HÉV vezért

Vitézy Dávid hamar reagált a MÁV-HÉV vezérigazgatójának kirúgására, aminek híre gyorsan bejárta a magyar sajtót.