Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

Magyar Nagydíj: tilos a füstgránát használata

A rendőrség egyértelművé tette, hogy a füstgránát használata tilos a Magyar Nagydíj ideje alatt, amit mindenkinek észben kell tartania.

...svg content...Fotó: Közönség a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 30-án. MTI/Balogh Zoltán
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A rendőrségi közlemény szerint az F1-es Magyar Nagydíj idején a Hungaroring teljesterületén bármilyen polgári felhasználású robbanóanyag és pirotechnikai termék használata tilos.

Kiemelték, a polgári célú pirotechnikai tevékenységekről szóló 173/2011. (VIII.24.) Korm. rendelet tartalmazza azokat az előírásokat, amelyeket még az ünneplés, szórakozás hevében sem hagyhatunk figyelmen kívül. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény szankcionálja a pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértések elkövetését.

Aki a pirotechnikai termékek előállítására, forgalmára, tárolására, szállítására, felhasználására, megsemmisítésére, birtoklására vonatkozó előírásokat megszegi, szabálysértést követ el, és százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.