Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Egyre valószínűbb, hogy népszavazásokat tartanak a megszállt területeken

A brit védelmi hírszerzés jelezte, hogy az oroszok által kihelyezett bábvezetők népszavazásokat készítenek elő a megszállt dél-ukrajnai területeken.

...svg content...Fotó: EPA/Georgiosz Kefálász
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

A hírszerzés szerint Herszon megyében például arra vonatkozóan indultak meg előkészületek, hogy előkészítsék a terület Oroszországhoz való csatlakozását – írja a Szabad Európa Rádió.

A minisztérium úgy véli, hogy a helyi hatóságok feltehetően megpróbálják kikényszeríteni a lakosságból a személyes adataikat, hogy el tudják csalni a választást. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Mint emlékezetes, a Krím-félsziget is hasonló módon, egy elcsalt népszavazással került Oroszország irányítása alá, amelyet senki nem ismert el legitimként.

Korábban felmerült az is, hogy Donyeck és Luhanszk mintájára Herszonból is „népköztársaságot” kreálhatnak, ám sokkal inkább úgy tűnik, hogy most már közvetlenül Oroszország alá fogják csatolni a területet.

Ez pedig egy érdekes jogi helyzetet eredményez amennyiben „megszavazzák” Herszon csatlakozását, akkor Oroszország ezt saját területeként fogja kezelni, miközben mindenki tudja, hogy ez Ukrajna nemzetközi területe.

Az oroszok azonban eddig sem érdekelte nagyon a nemzetközi jog, így pontosan úgy fognak eljárni, mintha egy másik, nemzetközileg is elismert orosz területről lenne szó.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.