Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Oroszország: szeptembertől állítják hadrendbe a Cirkon hiperszonikus rakétát

Vlagyimir Putyin korábban a páratlan fegyverrendszerek új generációjának részeként jellemezte a modern fegyvert.

Fotó: Az elnöki sajtószolgálat által közreadott képen hadihajók az orosz haditengerészet napjának alkalmából tartott szentpétervári díszszemlén 2020. július 26-án. MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az orosz védelmi minisztériumhoz közel álló forrás szerint a Cirkon hiperszonikus rakéta állami tesztjei befejeződtek, a szükséges dokumentumokat pedig elfogadták, így szeptemberben áll szolgálatba a haditengerészetnél.

A TASS adatai szerint a reutovi székhelyű Kutatási és Termelési Szövetség sorozatban gyártja az említett fegyvereket, miközben azon dolgoznak, hogy a hatótávolságát növeljék, illetve egy új partvédelmi rendszert is fejlesztenek. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az előzetes tervek alapján 2022 végére várták a Cirkon rakéták hadrendbe állítását, amelyek csapásmérő képessége az 1000 kilométert is meghaladhatja, valamint a hangsebesség kilencszeresével is képesek haladni.

A Reuters szerint az orosz elnök, Vlagyimir Putyin a páratlan fegyverrendszerek új generációjának részeként jellemezte a fegyvert, egyik legutóbbi sikeres tesztjére pedig május 28-án került sor, ekkor a Barents-tengerről lőtték ki, és egy Fehér-tengeri célpontot talált el.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.