Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,28 Ft
Euró
386,10 Ft
Font
450,16 Ft
Bitcoin
65,489 $

Orosz háborúellenes tüntető: „a háború kezdete a kormányunk legnagyobb bűne”

A tévés újságírónő a lehetséges börtönbüntetés ellenére sem hajlandó visszavonni a szavait, miközben kitartott amellett, hogy hazája „az agresszor országává vált”.

...svg content...Fotó: Ukrán önjáró löveg az orosz állásokra tüzel a kelet-ukrajnai Harkovi területen húzódó fronton 2022. július 27-én. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az orosz fegyveres erők lejáratásával vádolják Marina Ovszjannikova tévés újságírónőt, aki márciusban vonta magára a figyelmet, amikor az orosz állami televízió stúdiójába berontva, élő adásban bírálta Moszkva ukrajnai invázióját.

Akkor pénzbírságot kapott, később azonban a közösségi médiában is hangot adott ellenvéleményének, amelyek során hangoztatta, hogy a nemzetközi bíróság vár minden oroszra, akinek köze van az ukrajnai háborúhoz. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Ennek következtében bíróság elé állították, ő azonban továbbra sem hajlandó visszavonni a szavait, miközben kitartott amellett, hogy hazája „az agresszor országa, a háború kezdete pedig az orosz kormány legnagyobb bűne” – számolt be a Reuters.

„Ami itt folyik, az abszurd. Az ellenem felhozott vádak pedig olyanok, mintha a majomhimlő elterjesztéséért okolnának. A tárgyalás célja egyszerűen az, hogy megfélemlítsenek mindenkit, aki ellenzi Oroszország háborúját, amely nem más, mint borzalom, vér és szégyen” – mondta.

Ovszjannikova ügyvédje úgy gondolja, az orosz alkotmány 29. cikke alapján védencének minden joga megvan ahhoz, hogy szabadon kinyilvánítsa a véleményét, azonban egy márciusban elfogadott törvény szerint akár 15 év börtönbüntetést is kaphat, amiért nyilvánosan lejáratta az Orosz Föderációt.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.