Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,64 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,038 $

Csak Csongrád megyében több mint 100 határsértő jelent meg éjszaka

Folyamatosan próbálkoznak az illegális határsértők, akiknek többségét sikeresen lefülelik a hatóságok.

Fotó: A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen az ideiglenes biztonsági határzár a magyar-szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén. Ezen a napon Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatót tartott az ideiglenes biztonsági határzárnál, amelyen elmondta, hogy jelentősen emelkedett idén a határsértők száma 2020-hoz képest. A határsértők többsége már nem szír, hanem afgán állampolgárnak vallja magát. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar rendőrök – cseh kollégáikkal és a mórahalmi mezőőrséggel együttműködve – több csoportban 101 határsértőt tartóztattak föl, és elfogtak egy embercsempészt Csongrád-Csanád megyében szerdára virradóra – közölte a rendőrség a honlapján.

A Mórhalom és Ásotthalom közigazgatási területén feltartóztatott csoportok tagjai pakisztáni, török, szír, indiai, afgán és tunéziai állampolgárnak vallották magukat. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

A járőrök hajnali két óra előtt Öttömös külterületén ellenőriztek egy osztrák furgont. A járművet vezető algériai férfi megállás után megpróbált elszaladni,  csakúgy mint a raktérben utazó kilenc – magát szír állampolgárnak valló – határsértő, de elfogták őket.

A rendőrök a 31 éves sofőrt előállították, és embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.

(MTI)