Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,264 $

Terrorizmust támogató állammá minősíthetik Oroszországot

Azt követően, hogy számtalan értelmetlen terrorcselekményt elkövetett az orosz hadsereg Ukrajna területén, az USA komolyan fontolóra vette, hogy Moszkvát felrakja a terrorizmust támogató államok listájára.

Az orosz hadsereg által szervezett sajtótúra során készített kép az orosz támadásban megsemmisült mariupoli Dráma Színház maradványairól 2022. április 12-én. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Bridget Brink, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete jelentette ezt be a Szabad Európa Rádióhoz tartozó Radio Svobodának adott interjújában. Különösen kiemelte, hogy a döntés oka az lehet, amit az orosz hadsereg művelt Ukrajnában:

„Az ilyen lépés alapos elemzést fog igényelni az amerikai jog alapján, de minden elérhetőt lépést megteszünk, amely az ilyen országokat illeti. Az ilyen megjelölést nagyon komoly vesszük. Felelősségre fogjuk vonni Oroszországot a törvényeinknek megfelelően” Soron kívül Még mindig nem találják a tavaly augusztusban eltűnt 12 éves szolnoki fiút

Brink kiemelte, hogy az Egyesült Államok a szövetségeseivel együtt „soha nem látott mértékű, mélysége és volumenű” szankciókat vetett ki Oroszországra és a továbbiakban is ezt fogja tenni, amíg folytatják a háborút.

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke már több alkalommal megkérte a nemzetközi közösséget, hogy minősítsék Oroszországot terrorizmust támogató államnak azok után, mennyi civilt gyilkoltak meg értelmetlenül.

Elég csak a mariupoli drámaszínház és gyermekkórház lebombázására, a kramatorszki vasútállomás elleni rakétacsapásra vagy a kremencsuki bevásárlóközpont elleni rakétacsapásra gondolni, ahol csak és kizárólag civileket támadt a megszálló sereg.

Az orosz hadsereg tevékenysége kapcsán nem véletlenül merült fel az, hogy népirtást folytatnak Ukrajnában, amely megnyilvánul például a civil lakosság egy részének deportálásában is. A háborús és emberiség elleni bűntettek mértéke rendkívül súlyos, Oroszországot azonban rendkívül nehéz lesz felelősségre vonni.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.