Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,264 $

A Politico szerint amerikai, kanadai és svéd zsoldosokat öltek meg Ukrajnában

Ruszlan Mirosnyicsenkót, a külföldi harcosok parancsnokát idézik, aki elmondta, hogy a külföldiek mind Ukrajna oldalán harcoltak. 

Fotó: Házromok Odesszában 2022. július 19-én,miután orosz rakétatámadás érte a dél-ukrajnai várost. MTI/EPA
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A héten megöltek két amerikai, egy kanadai és egy svéd állampolgárt, akik Kijev oldalán harcoltak Donbászban – írja a TASZSZ a Politico lapra hivatkozva. 

Az brüsszeli lap idézi Ruszlan Mirosnyicsenkót, a külföldi harcosok parancsnokát, aki szombaton úgy nyilatkozott, hogy „a megölt amerikaiak Luke »Skywalker« Lucyszyn és Bryan Young voltak. Azt mondta, hogy a kanadai Emile-Antoine Roy-Sirois és a svéd Edvard Selander Patrignani mellett őket is megölték július 18-án”. Soron kívül Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

„A férfiak az Ukrán Fegyveres Erők Területi Védelmén belül egy különleges műveleti egységhez tartoztak – mondta Mirosnyicsenko. Egységük a keleti Donyecki területhez tartozó Sziverszk város közelében állomásozott” – írta a lap.

Pénteken az amerikai külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy a közelmúltban két amerikai halt meg a Donbászban. A tárca nem hozta nyilvánosságra a nevüket. 

Az amerikai hatóságok többször felszólították az amerikaiakat, hogy tartózkodjanak az ukrajnai látogatásoktól, beleértve azt is, hogy ne utazzanak oda az ellenségeskedésekben való részvétel céljából.

Az Egyesült Államok elvileg nem szeretné, ha a katonáik részt vennének a harcokban, azonban több veterán és NATO-tiszt is megfordult már Ukrajnában, és arról sem tettek le az amerikaiak, hogy fegyverekkel támogassák Ukrajnát, már több milliárd dollárt költöttek el erre a konfliktusra. 

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.

Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Történelmi ütést mért a NY Red Bullsra az Inter Miami szombaton az MLS aktuális fordulójában, így a csapat tagjai a lehető legjobb hangulatban látogathatnak ki az F1-es Miami Nagydíjra.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.