Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,259 $

Fekete-Győr szerint az EU is kiismerte a kormány trükkjeit

Egy hónapja maradt a kormánynak, a Momentum alapítója is megszólalt az ügyben.

...svg content...Budapest, 2019. május 26. Fekete-Gyõr András, a Momentum elnöke beszél a Momentum eredményváró rendezvényén a fõvárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Bense Róbert

Szerkesztő

Nincs még vége az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti csörtének, melynek tétje, hogy Magyarország végül megkapja-e a 2021–2027-es uniós költségvetéséből járó forrásokat, melyek felfüggesztése már most is rendkívül rosszul érinti az országot.

Az Európai Bizottság továbbra sem elégedett a kormány korrekciós intézkedéseivel, ezt pedig hivatalosan is közölték: „Magyarországnak most egy hónapja van arra, hogy benyújtsa észrevételeit és további véleményét, különös tekintettel a Bizottság által tervezett intézkedések arányosságára” – idézte az EB közleményét a Telex.

A hírre persze a hazai politika is felhördült, Fekete-Győr András facebook-oldalán vázolta a helyzetet: „Egy hónapja maradt az Orbán-kormánynak arra, hogy kezdjen valamit a jogállamisági problémákkal, különben nem lesz EU-s pénz a magyaroknak. A trükkjeit idehaza és másutt is kiismerték, a pohár betelt. Európai Ügyészséget!” – írta.

Habár a magyar kormány fontos engedményeket tett a megoldás érdekében, az Európai Bizottság továbbra is úgy véli, hogy az uniós finanszírozású projekteket átszövi a korrupció, a pályázatokat pedig emiatt rendre a kormányhoz kötődő cégek nyerik.

Az EU emellett aggodalmát fejezte ki a magyar igazságszolgáltatás, valamint a nem kormányzati szervezetek és a média működése miatt is. A következő évekre befagyasztott összeg óriási, csaknem 11 ezer milliárd forintról van szó.