Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,786 $

A Twitter Muskot és a gyenge hirdetési piacot okolja bevételeinek csökkenéséért

A Twitter ismertette negyedéves pénzügyi eredményeit, ám nincsenek elragadtatva a számoktól, ezért pedig Muskot és a gyenge hirdetési piacot okolják.

Fotó: Twenty20
Smart

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Twitter közzétette második negyedéves pénzügyi jelentését, ám rögvest azzal kezdték az értékelést, hogy az Elon Musk által ajánlott 44 milliárd dolláros, végül meghiúsult felvásárlás, illetve a gyenge hirdetési piac a felelős a platform bevételeinek csökkenéséért.

Mint ismert, miután Elon Musk a kamuprofilok jelentős számára hivatkozva visszavonta 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, a Twitter beperelte a techmilliárdost, a friss jelentésben pedig közölték, hogy a hirdetésekből származó bevételeik mindössze 2 százalékkal, összesen 1,08 milliárd dollárra emelkedtek. Soron kívül Leszedték a közművesek a Momentum zuglói jelöltjének plakátját

A Twitter jelentése szerint a második negyedévben összesen 1,18 milliárd dolláros bevételt könyveltek el, szemben az előző év azonos időszakában jegyzett 1,19 milliárd dollárral. A CNA értesülései szerint elemzők és szakértők arra számítottak, hogy a Twitter második negyedéves bevételei elérik az 1,32 milliárd dollárt.

A jelentés nem sokkal azután érkezett, hogy a Twitter részvényei 3 százalékkal estek vissza, a Snapchat anyavállalata, a Snap pedig nagyon gyenge eredményeket közölt, ráadásul előrejelzéseket sem kívánt adni a következő időszakra vonatkozóan a „hihetetlen kihívásokkal teli” körülményekre hivatkozva, mivel a hirdetők jelentősen visszavágták kiadásaikat, így a Snapchat is jelentősen kisebb bevételhez jut.

Akár 15 év börtönt is kaphat, aki azonos neműekkel kezd kapcsolatba Irakban

Az iraki parlament szombaton elfogadta a törvényt, amely a vallási értékek védelmére hivatkozva akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhat az azonos neműek kapcsolataira.