Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,86 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
63,034 $

Kunhalmi már a pengőt várja, de ő maga mást választana

Sírva vigad a magyar.

...svg content...Budapest, 2022. július 12. Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselõje felszólal a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 12-én. A javaslatot 120 igen szavazattal, 57 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett fogadták el kivételes eljárásban. MTI/Kovács Attila
Belpolitika

Bense Róbert

Szerkesztő

Vicces kedvében lehetett Kunhalmi Ágnes, aki nem túlbonyolítva a dolgokat, rövid facebook-bejegyzésben reagált a kormány közelmúltbeli döntéseire:

A vármegyék és a főispánok után a pengő is visszajön? Én inkább az eurót választanám már” – írta az MSZP társelnöke. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Kunhalmi arra a salátatörvényre célzott ezzel, melyet tegnap fogadott el az Országgyűlés, és amiben a vármegye és a főispán megnevezések visszatéréséről is döntöttek. A javaslatot 134 igennel szavazták meg.

A tervezet még a híresen egységes kormánypártot is megosztotta, Lázár János, az ötödik Orbán-kormány építési és beruházási minisztere korábban facebookon osztotta meg gondolatait a kérdés kapcsán:

Az álláspontom az elmúlt években világos volt, és nem változott: sem a kormánymegbízott, sem a megye átnevezésével nem értek egyet. Az előbbit nem szavazom meg, az Alaptörvény módosítását viszont, fenntartásaimmal együtt, kötelességem megszavazni” – írta.

Kínában hamarosan már robotszakácsok főzhetnek az éttermekben

Megkapták az első élelmiszeripari működési engedélyt a hatóságoktól.

Van egy figyelemre méltó hiba az OpenAI új modelljénél

Az OpenAI hamarosan bemutatja az o1 elnevezésű, új MI-modelljét, azonban már a megjelenés előtt elkezdte vizsgálni azt az Apollo független mesterségesintelligencia-biztonsági kutatócég.