Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,90 Ft
Euró
387,48 Ft
Font
451,70 Ft
Bitcoin
65,716 $

Miről tárgyalt titokban a honvédség parancsnoka Ukrajnában? Jön a kötelező sorkatonai szolgálat?

Ezeket a kérdéseket tette fel Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje, aki pár igen fontos témára világított rá.

...svg content...Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Belpolitika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje hivatalos Facebook-oldalán boncolgatott olyan kérdéseket, melyek egyre jobban foglalkoztatják a lakosságot is.

Mint ismert, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a magyar honvédség parancsnoka titokban Ukrajnába látogatott, ahol az orosz front több helyszínét is felkereste, ám erről csak utólag értesültünk, így még mindig rejtély, hogy miről tárgyalhattak. Soron kívül Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Márki-Zay a közösségi médiában közzétett bejegyzésében négy témát is érintett, írását változtatás nélkül közöljük:

„MIRŐL TÁRGYALT ORBÁN HADSEREGPARANCSNOKA UKRAJNÁBAN?

A Fidesz választási győzelmét, de a kétharmadot feltétlenül annak a hazugságnak köszönhette, hogy az ellenzék még csak ki sem képzett magyar fiatalokat vinne meghalni Ukrajnába, ettől pedig csak Orbán védheti meg Magyarországot. Így lett a migránsoktól a melegekig, a rezsiáraktól az adósságig minden ellen háborúzó Orbán Viktorból a béke angyala – de a fideszes hazugságokkal szemben mi is a valóság?

1. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a magyar honvédség parancsnoka titokban Ukrajnába látogatott, ahol az orosz front több helyszínét is felkereste. A látogatásról a magyar fél csak az ukrán sajtó után adott hírt, addig titokban tartották, ahogy az sem világos, miről kellett a magyar hadsereg parancsnokának az ukrán fronton egyeztetni. Ami biztos: az ellenzék – ahogy a NATO egyetlen országa sem – nem küldött volna magyar katonákat az ukrán frontra, Orbán Viktor viszont ezt máris megtette, legalább a magyar hadsereg főparancsnoka és küldöttsége erejéig…

2. Schmidt Mária, a Fidesz főideológusa sürgeti a magyar fiatalok mielőbbi besorozását, a sorkatonaságot, akár még a lányok esetében is. Csak idő kérdése, hogy a háború-mániás Orbán mikor viszi el gyermekeinket katonának.

3. Szijjártó Péter külügyminiszter kijelentette, hogy a magyar kormánynak megvan a forgatókönyve arra, hogyan biztosítsa a százötvenezer kárpátaljai magyar biztonságát, ha az orosz front eléri Nyugat-Ukrajnát. Ukrán parlamenti képviselők rögtön tiltakoztak Szijjártó magyar katonai részvételre utaló kijelentése miatt.

4. Orbán a választások után Európában egyedül háborús veszélyhelyzetet hirdetett ki. Márciusban még csak a Dunántúlon engedélyezte a NATO-csapatok állomásozását, azóta ezt kiterjesztette az egész országra (helyesen). A Magyar Honvédség csapatokat irányított az ukrán határ mellé, a honvédelmi miniszter fokozott toborzási akciót indított, saját – az adófizetők segítségével megvásárolt – csehországi repülőgépgyárából rendelt új repülőket, vásárolnak új fegyvereket.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha a rezsicsökkentés megőrzéséről, kórházi osztályok bezárásáról, az árak befagyasztásáról, a nyugdíjasok és kisemberek védelméről bizonyítottan hazudozó Orbán ebben is félrevezette a magyar választókat, mikor viszi el gyermekeinket harcolni Ukrajnába?”

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Nagyon közel került a Barcelona a második hely megszerzéséhez a Real mögött

A Girona már csak a csodában bízhat, miután két meccse van hátra a spanyol bajnokságban, és jelenleg 4 pont a hátrányuk.

Ezért fontos, hogy ne írjanak keveset kézzel a gyerekek

Manapság már egyre kevesebbet írunk kézzel, viszont annál többet pötyögünk az okoseszközeinken. Egy új kutatás szerint azonban előbbi a kreativitás és a gondolkodás fejlesztésében is segíthet.