Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Elkezdődött az újabb tüntetés, ez a helyzet a Margit hídon

A vasárnap esti tüntetés érdeklődés hiányában elmaradt, de hétfő reggel újra megpróbálják. 

...svg content...Fotó: A kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) tervezett módosítása ellen tiltakozók a Margit híd pesti hídfõjénél 2022. július 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A police.hu számolt be róla, hogy elkezdődött a hétfő reggeli tiltakozás is, mint írják „egy gyűlés résztvevői foglalnak el a Margit hídon egy forgalmi sávot a Pestről Budára tartó irányban”. 

Majd a következő frissítésben hozzáteszik: „a gyűlés résztvevői a Budáról Pestre tartó oldalon is elfoglaltak egy forgalmi sávot”.   Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Majd háromnegyed órával a tüntetés után már „a Margit hidat teljes szélességében elfoglalták a tüntetők, a forgalmat a rendőrök a budai és a pesti oldal irányából is elterelik”.

Az Index élő videójából kiderül, hogy valóban egy szabad szemmel látható tömeg gyűlt össze, és a közlekedés is leállt a hídon. Bár kissé szervezetlennek tűnnek, többen csak beszélgetnek, ahelyett, hogy kiabálnák, amit kérnek. Ráadásul arra nincs engedélyük, hogy a villamossávot elfoglalják, és többeknek nem tetszik, hogy el kell engedniük a villamosokat.

Időközben pedig megérkezett Hadházy Ákos is, az egyik megafonos szónok pedig biztos benne, hogy „a népnek van mondanivalója ezután a hét után, ezután a 12 év után”.

A napokban elég megosztó színben tűntek fel a tüntetések, tekintve, hogy megjelentek azok a politikai pártok, amelyek korábban egyértelműen elutasították a katás adózás bevezetését. 

Ennek ellenére szervezett már megmozdulást a Momentum és a Kétfarkú Kutyapárt is, amelyek inkább tűntek város bulinak, miután nem sikerült nekik elfoglalni a Budai Várat – Nagy Feró dalainak éneklése közben. 

Aztán egyre több kínos videó is előkerült, amelyeken lányok, nők kiabálnak a rendőrökkel, esteleg viselkednek vállalhatatlan módon – ezek után nem meglepő, hogy azok az emberek, akik tényleg az adózási mód átalakítása ellen tiltakoznának, nem kérnek ebből. 

Vasárnap estére a korábbi baloldali miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter is megérkezett, de a demonstráció érdeklődés hiányában elmaradt, több újságíró gyűlt össze, mint tiltakozni vágyó. 

Itt megjelent Márki-Zay oldalán az MSZP-s Vajda Zoltán képviselő is, aki beszédet is tartott, majd odasúgta MZP-nek, amiből kiderül, hogy valójában mi is a céljuk: „ne haragudj, hogy hosszú voltam, jó? De jól fel felb**ztam a lelküket, nem?”