Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,839 $

Jelentések szerint lemondását tervezi a TikTok globális biztonsági főnöke

Források szerint a kiberbiztonságért felelős vezető rövidesen távozik pozíciójából.

Fotó: Twenty20
Mobil

Borbély Fanni

Szerkesztő

A közelmúltban napvilágot látott adatvédelmi problémák, valamint az egyre gyakoribb bejelentések miatt juthatott arra a döntésre Roland Cloutier, TikTok globális biztonsági vezetője, hogy lemond, és távozik pozíciójából.

Roland Cloutier, a TikTok globális biztonsági vezetője, aki a kiberbiztonságért felelős a platformnál, a Reuters által szemlézett belső dokumentumok szerint lemond tisztségéről a közelmúltban kirobbant botrányok miatt. Soron kívül Gyurcsány szerint Magyar többet árt az ellenzéki oldalon, mint a kormány oldalán

A belső levelezésben Cloutier azt írja:

„Az Egyesült Államokban az adatkezelési változásokról szóló közelmúltbeli bejelentésünkkel együtt itt az ideje, hogy a globális biztonsági főnöki szerepkörömből stratégiai tanácsadói szerepkörbe lépjek át, amely a biztonsági és bizalmi programok üzleti hatásaira összpontosít, közvetlenül együttműködve (az ügyvezetővel) Shou-val, (a ByteDance technológiai alelnökével) Dingkunnal és más felsővezetőkkel.”

Mint ismert, az amerikai szabályozó hatóságok elkezdtek vizsgálódni a TikToknál, a platform kapcsán ugyanis felmerültek bizonyos adatkezelési problémák, az USA pedig attól tart, hogy a vállalat visszaél felhasználóinak személyes adataival. A CNA értesülései szerint a TikTok biztonsági csapatának új ideiglenes vezetője Kim Albarella lehet majd, aki korábban több mint 10 éven át erősítette az ADP csapatát.

Videón Szoboszlaiék újabb pontvesztése az angol bajnokságból

Nem futnak jó szériát Szoboszlai Dominikáék, ráadásul a magyar válogatott sztárja visszakerült a kispadra, és csak alig pár percet kapott.