Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,49 Ft
Euró
391,28 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,472 $

Putyin aláírta

Vlagyimir Putyin egy újabb fontos törvényjavaslatot hagyott jóvá, ami lehetővé teszi, hogy még szélesebb körben vádolhassanak meg embereket hazaárulással.

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz a gyõzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren 2022. május 9-én. Oroszországban május 9-én ünneplik a náci Németország felett a II. világháborúban aratott gyõzelem 77. évfordulóját. MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Metzel
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Hosszú hetekkel ezelőtt már beszámoltunk erről a bizonyos törvényjavaslatról, ami időközben aláírásra került. Oroszország első embere jóváhagyta a módosítást, amit immáron törvénybe iktattak.

Ennek értelmében december első napjától kezdődően kiterjesztik a külföldi ügynökök fogalmát mindazokra, akik külföldi befolyás alá kerültek, vagy külföldről kaptak támogatást az orosz rendszer ellen. Ez nemcsak a külföldi pénzekre értendő, hanem az országon belül történt tranzakciókra is. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

Vonatkozik ez azokra, akik nemzetbiztonság elleni cselekményre való felhívást követnek el, vagy a harcok során az ellenség oldalára állnak. Ez automatikusan hazaárulásnak minősül, tehát ezek az emberek bűncselekményt követnek el.

Azok, akik mégis megkockáztatják a hazaárulást, akár hét év börtönt is kaphatnak. Más kérdés, mi történik azokkal, akiket oroszként elfognak, miközben bizonyítható módon honfitársaik életét ontották ki a harcok során.

Emellett Putyin azt a törvényt is jóváhagyta, ami lehetővé teszi a kormánya számára, hogy különleges gazdasági intézkedéseket vezessen be az orosz fegyveres erők támogatására az országon kívüli „terrorellenes egyéb műveletek” ideje alatt, ahogyan a törvény fogalmaz – írja a The Guaridan.

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.