Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,709 $

Jó úton haladnak a törökországi gabonatárgyalások

Ukrajna szerint a törökországi tárgyalások után „határozottan közelebb” került a gabonaüzlet. 

Fotó: Érett kalászok a dél-ukrajnai Odessza környékének árpaföldjén 2022. június 23-án. ENSZ Élelmezésügyi és Mezõgazdasági Szervezete (FAO) szerint az Ukrajna elleni orosz háború globális élelmiszerválsággal fenyeget. MTI/PAP/Leszek Szymanski
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Ukrajna infrastrukturális minisztere, Olekszandr Kubrakov szerint Kijev „egy lépéssel közelebb került” ahhoz, hogy megállapodjon a fekete-tengeri kikötőkön keresztül történő gabonaexportról az Oroszországgal, Törökországgal és az ENSZ-szel folytatott tárgyalások után. 

A szerdai isztambuli megbeszélések „tartalmasak” voltak – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

„Sikerült megfogalmazni egy lehetséges megállapodás egyes elemeit, amelyekről Oroszország, Ukrajna és Törökország most tárgyalnak a fővárosaikban katonai részlegeiken keresztül” – tette hozzá.  

Szerdán Törökország védelmi minisztere, Hulusi Akar bejelentette, hogy Ukrajna, Oroszország és az ENSZ megállapodást kötött Ukrajnával, amelynek célja az Oroszország által blokkolt ukrán gabonaexport újraindítása, és ezzel kilátásba helyezte a több millió embert az éhhalál veszélyének kitett patthelyzet lezárását.

„A megállapodást a felek jövő heti újabb találkozóján írják alá, és az magában foglalja a kikötőkben lévő gabonafélék közös ellenőrzését, valamint az ukrán gabona fekete-tengeri kiviteli útvonalának biztosítását Törökország részéről” – jelentette ki Akar.

(The Guardian

Ismét az MNB nevében próbálkoznak a csalók

A telefonszámokat klónozva aztán az MNB ügyintézőinek adják ki magukat, hogy ily módon húzzák csőbe a gyanútlan áldozatokat.

Óriási szívességet tett a Kisvárda az Újpestnek a Puskás Akadémia ellen

A Kisvárda nem tudta kihasználni a lehetőséget, és vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában, amivel nem kis szívességet tettek az Újpestnek.