Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

Zelenszkij elutasítja az orosz „műveleti szünetről” szóló híreket: 34 csapás 24 óra alatt

Az államfő szerint az ukrán hadsereg továbbra is visszaveri a különböző irányból érkező ellenséges támadásokat.

Fotó: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök helyi vezetőkkel tanácskozik dnyipropetrovszki régióban tett látogatása során 2022. július 8-án. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij nemrégiben azt mondta, az elmúlt héten számos hír kapott szárnyra az állítólagos orosz „műveleti szünet” kapcsán, azonban 24 óra alatt 34 légicsapással sújtották Ukrajnát, amely választ ad a kérdésekre.

Elmondása szerint az orosz repülőgépekkel történő bombázások magyarázattal szolgálnak azoknak, akik „kitalálták ezt a szünetet”, miközben hangsúlyozta, hogy az ukrán hadsereg továbbra is szilárdan tartja magát, valamint visszaveri a különböző irányból érkező ellenséges támadásokat. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Úgy véli, sokat kell még tenniük ahhoz, hogy az orosz veszteségek „egy efféle szünetet generáljanak”, amely minden bizonnyal nem a megszállók újabb offenzívája előtt, hanem az ukrajnai visszavonulásukat megelőzően fog bekövetkezni – írta az Independent.

Zelenszkij mindemellett háláját fejezte ki az ukrán harcosoknak, akik „ezt az időt közelebb hozzák”, majd kiemelte, az oroszok napok óta „teljesen tudatosan és szándékosan támadják a lakott területeket”, erről pedig az AP is beszámolt.

A brit védelmi minisztérium múlt héten azt állította, hogy Oroszország felszerelést összpontosít a frontvonalra Sziverszk irányába, valamint katonái rövid szünetet tartanak Ukrajna keleti részén, mielőtt újabb offenzívát indítanának Donyeckben.