Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,17 Ft
Euró
386,54 Ft
Font
451,35 Ft
Bitcoin
67,195 $

Vascsövekből készített fegyverrel ölték meg a volt japán miniszterelnököt

A támadó elismerte, hogy gyűlöletet táplál egy bizonyos csoport iránt, amelyről úgy gondolta, hogy köze lehet az egykori kormányfőhöz.

...svg content...Fotó: Leterítenek egy férfit, miután lövés érte Abe Sinzó korábbi japán miniszterelnököt egy választási kampányeseményen a közép-japáni Nara város Jamato-Szaidaidzsi vasútállomásánál 2022. július 8-án. Abe a lövéstől eszméletét vesztette, és kórházba szállították. MTI/AP/Jomiuri Simbun/Hirano Kacuhiro
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Nara Nishi rendőrség pénteki sajtótájékoztatója alapján Abe Sinzó volt japán miniszterelnököt vascsövekből készített fegyverrel ölték meg, amelyet a merénylet elkövetésével vádolt 41 éves férfi nemrégiben ismert be.

A MailOnline szerint Yamagami Tetsuya bevallotta, hogy kétszer lőtt rá az exminiszterelnökre a saját maga által készített sörétes puskával, amely két, fadeszkára erősített csődarabból állt, alá pedig egy markolatot és egy elektronikus elsütőszerkezetet is szerelt. Soron kívül Meghalt Irán elnöke, felvételeken az összeroncsolódott helikopter

A pisztolyszerű tárgy 40 centiméter hosszú és 20 centiméter széles volt, azonban több különféle fegyvert is készített vascsövekből, amelyeket az internetről rendelt alkatrészekből állított össze, majd ragasztószalaggal rögzítette, a csövek belsejébe pedig töltényeket illesztett.

A munkanélküli férfi azt is elismerte, hogy gyűlöletet táplál egy bizonyos csoport iránt, amelyről úgy gondolta, hogy köze lehet az egykori kormányfőhöz, a hatóságok azonban nem nevezték meg, mely csoportra utalt – jelentette a CNN.

A merénylet péntek reggel történt, amikor Abe Sinzó kampánybeszédet tartott Nara városában, halála pedig mélyen érintette Japánt, valamint a világ vezetőit, ugyanis az ország a világon az egyik legalacsonyabb bűnözési rátával rendelkezik.

Vitézy fogja a fejét Karácsony még mindig csak épülő zebrája miatt az Astoriánál

Vitézy Dávid Szentkirályi Alexandrához hasonlóan csak fogja a fejét az Astoriánál történtek miatt, ami sok kérdést vet fel.

8 perces videón Jürgen Klopp legmeghatóbb pillanatai Liverpoolból

A Liverpool edzője vasárnap távozott a klub éléről, átadván egy olyan örökséget, amit nehéz lesz ebben a formában tovább vinni.