Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,41 Ft
Euró
388,89 Ft
Font
454,33 Ft
Bitcoin
59,102 $

A drog ma már a fesztiválok szerves része, de kevesebb az erőszakos megnyilvánulás

Összesen tízféle tiltott kábítószer nyomát mutatták ki a vízben a Balaton Sound után, a nyaralók elképedtek a tanulmány eredménye láttán.

Fotó: A holland Martijn Gerard Garritsen, mûvésznevén Martin Garrix lemezlovas koncertje a Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban 2022. június 29-én. MTI/Lakatos Péter
Belföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

Több tízezer fiatal bulizott egy héten keresztül a Balaton Soundon, az ATV híradójának nyilatkozó szakember szerint pedig teljes bizonyossággal kijelenthetjük, hogy az emelkedett hangulathoz az alkohol- és drogfogyasztás is nagyban hozzájárult.

Ezt támasztja alá a magyar kutatók vizsgálata is, akik 2017 és 2019 között elemzésnek vetették alá a víz minőségét az elektronikus zenei fesztivál után, és azt találták, hogy ebben az időszakban meredeken emelkedik a tó drogokkal való szennyezettsége. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Magyar Mátyás, az Igazságügyi Orvostani Intézet tanársegéde arról számolt be, hogy literenként néhány nanogramm amfetamint, MDMA-t, extazit, kokaint és ketamint mutattak ki a vízben, senkinek nem kell azonban aggódnia, hogy drog hatása alá kerül, ha fürdőzik a Balatonban, mert ez a szervezetre biológiai hatással bíró mennyiségnek mindössze milliomod része.

A kábítószerek általában a vizelettel kerülnek a tóba, de előfordul, hogy valaki a vízbe önti azt, vagy droggal a zsebében indul fürdőzni; az addiktológus hangsúlyozta, akár elfogadjuk, akár nem, a drog ma már a fesztiválok szerves része.

„Lássuk be, hogy amig csak alkohol volt ezen a rendezvényeken, addig sokkal több volt az egymás elleni erőszakos megnyilvánulás, amikor serkentőket szednek az emberek akkor békésen tudnak menetelni a tucc tucc zenére, tehát tudomásul kell venni, hogy ezeken a fesztiválokon nagy mennyiségben fogynak serkentő szerek”

– nyilatkozta Szemelyácz János addiktológus.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.