Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,97 Ft
Euró
385,84 Ft
Font
451,01 Ft
Bitcoin
66,989 $

Kreml: Putyin nem vesz részt Abe Sinzó temetésén

Egyelőre nem tudni, ki fogja képviselni Oroszországot a szertartáson.

...svg content...Fotó: Abe Sindzó japán kormányfõ (k) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt Sindzó felesége, Abe Akie társaságában a Jamagucsi prefektúrabeli Nagatóban 2016. december 15-én. Putyin kétnapos látogatást tesz a szigetországban. (MTI/EPA/AFP/pool/Nogi Kazuhiro)
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASS kérdésére elmondta, Vlagyimir Putyin orosz elnök nem vesz részt a pénteken meggyilkolt volt japán miniszterelnök, Abe Sinzó temetésén.

„Putyin nem (vesz részt). A többi a protokollszabályokon múlik” – felelte, mikor a sajtó munkatársai arról kérdezték, ki fogja képviselni Oroszországot a szertartáson. Soron kívül A napsütés mellett heves zivatarokra és viharos szélre is van kilátás kedden

A Kyodo hírügynökség közleménye szerint Abe temetésére július 12-én kerül majd sor szülővárosában, a Jamagucsi prefektúra területén fekvő Shimonosekiben.

A politikusra egy 41 éves férfi nyitott tüzet házi készítésű fegyverével, a 67 éves Abe pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás alatt életét vesztette. A gyanúsítottat a helyszínen őrizetbe vették, a fegyverét pedig lefoglalták.

Peszkov az újságíróknak elmondta, hogy a Kreml mélységesen sajnálja a volt japán miniszterelnök halálát, és a japán nép felé is részvétét fejezte ki.

Verőcei hajóbaleset: a mentőcsapatok nagy erőkkel keresik az 5 eltűnt személyt

Egy frissítésben a rendőrség megosztotta, hány évesek az eltűntek.