Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,62 Ft
Euró
388,86 Ft
Font
452,12 Ft
Bitcoin
62,457 $

Ukrajnába látogatott a Honvédség parancsnoka, több háborús helyszínt is megnézett

Az ukrán hadsereg vezérkarának Facebook-oldaláról derült ki, hogy Ruszin-Szendi Romulusz Ukrajnába látogatott.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a visegrádi csoport (V4) vezérkari főnökeinek találkozója után tartott sajtótájékoztatón a debreceni Kölcsey Központban 2022. június 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A Magyar Honvédség parancsnokának látogatásáról több kép is készült és először csütörtök este számolt be róla az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának hivatalos Facboook-oldala – számolt be róla a KARD blog alapján az Mfor.

Ruszin-Szendi Romulusz egyebek mellett találkozott az ukrán hadsereg főparancsnokával, Valerij Zaluzsnyij tábornokkal, valamint több településre is ellátogatott azok közül, ahol súlyos orosz háborús bűntettek történtek. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Látogatást tett egyebek mellett Irpinyben, Mikolajivban, Odesszában és Harkovban is, amely alapján az Mfor arra következtetett, hogy a látogatás több napos lehetett. A vizit ráadásul veszélyes is volt, mert Iprinyt leszámítva valamennyi város jelenleg is gyakori rakéta- vagy ágyútámadásoknak színhelye.

A háború kitörése óta Európa valamennyi nagyobb vezetője ellátogatott Ukrajnába, vannak olyanok, akik több alkalommal. Magyarország e tekintetben kilóg a sorból, sem Orbán Viktor, sem további magyar vezető politikusok nem mentek még a háború sújtotta szomszédba.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Az Mfor megjegyzi, meglehetősen érdekes, hogy diplomáciai helyett katonai küldöttség utazott először magyar részről Ukrajnába, ráadásul a legmagasabb, a Magyar Honvédség parancsnoka.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.