Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Csökkent immunitást mutatnak az enyhe tüneteket produkáló koronavírus-betegek

A legfrissebb tanulmányok szerint a fertőzés után három hónappal erős visszaesés tapasztalható antitestek szempontjából azoknál, akik átestek a COVID-19 könnyebb tünetein.

Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A legfrissebb tanulmányok szerint a fertőzés után három hónappal erős visszaesés tapasztalható antitestek szempontjából azoknál, akik átestek a COVID-19 könnyebb tünetein.

A Los Angelesben található Kaliforniai Egyetem kutatócsapata 34 enyhe tünetekkel kezelt, a betegségből már felgyógyult emberen végzett el vizsgálatokat. Havonta kétszer, néha háromszor vettek tőlük vért, majd megnézték, milyen arányban találhatóak meg benne az antitestek. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Rájöttek, hogy az immunválaszként képződő fehérjék aránya az idő előrehaladtával jelentősen megcsappant. Átlagosan 73 naponként feleződik meg az antitest szintje a szervezetben, a páciensek esetében azonban ez a folyamat gyorsabban játszódott le, így fennállhat akár az újrafertőződés veszélye is.

https://liner.hu/koronavirus-romaniaban-kezd-nagyon-eldurvulni-a-helyzet/

A kutatók felfedezhették, hogy a Sars-CoV-2 vírus humorális, azaz testnedvi immunitása valószínűleg rövid életű, ezért sokkal nagyobb kockázattal kaphatják el ismét azok, akik tünetmentesek voltak, vagy csupán a leggyengébb szimptómákat produkálták.

Annak érdekében, hogy kiderítsék, pontosan milyen folyamatok állhatnak a jelenség mögött, egy 90 napos klinikai tesztsorozatba kezdtek, melynek végeztével magyarázatot adhatnak az antitestek csökkenésére.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.